Η σειρά των πέναλτι
0-1 από τον Τσαλχάνογλου για την Ίντερ
1-1 από τον Ντεπάι για την Ατλέτικο
Ο Όμπλακ απέκρουσε το πέναλτι του Σάντσες και κράτησε το 1-1
Ο Ζόμερ απέκρουσε το πέναλτι του Σαούλ και διατήρησε το 1-1
Ο Όμπλακ απέκρουσε δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά του Κλάασεν
2-1 από τον Ρικέλμε για την Ατλέτικο
2-2 από τον Ατσέρμπι για την Ίντερ
3-2 από τον Κορέα για την Ατλέτικο
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι και η Ατλέτικο στους “8”

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση
Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στο χορτάρι από τα πρώτα δευτερόλεπτα θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό του κοινού της και απείλησε μόλις στο 5ο λεπό, όταν ο Λίνο τρύπησε την άμυνα των Ιταλών και έκανε διαγώνιο συρτό σουτ εντός περιοχής για να υποχρεώσει τον Ζόμερ σε δύσκολη επέμβαση.

Η απάντηση της Ίντερ ήρθε στο 13ο λεπτό όταν ο Τουράμ έκλεψε, ο Τσαλχάνογλου έβγαλε κάθετη και ο Ντάμφρις ξεχύθηκε στην κόντρα, με τον Όμπλακ να αποκρούει αρχικά το διαγώνιο σουτ του Ολλανδού και στη συνέχεια να μπλοκάρει σταθερά το νέο σουτ που έγινε από τον Ντάμφρις.

Η συνέχεια βρήκε τους νερατζούρι να ισορροπούν το ματς και να μην απειλούνται πέρα από την κεφαλιά του Μοράτα στο 28′ που βρήκε τον Ζόμερ σε ετοιμότητα, για να φτάσουν μάλιστα πρώτοι στο γκολ στο 33ο λεπτό.

Αυτό έγινε μέσα από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, με τον Μπαρέλα να βγαίνει από τα αριστερά και να σερβίρει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Ντιμάρκο, ο οποίος εκτέλεσε τον Όμπλακ με το δυνατό δεξί σουτ (0-1).

Η ψυχρολουσία για το κοινό των γηπεδούχων δεν κράτησε ωστόσο πάνω από δύο λεπτά αφού στο 35′ έγινε το 1-1, με τον Κόκε να σηκώνει τη μπάλα προς την καρδιά της ιταλικής άμυνας και τον Γκριεζμάν να γίνεται κάτοχός της λόγω αδυναμίας των αμυνομένων να καθαρίσουν τη φάση, για να νικήσει με σουτ τον Ζόμερ και να ξαναβάλει την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης.

Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους θα μπορούσε να γίνει και η ολική ανατροπή από τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, όμως το πλασέ του από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στο πόδι του Παβάρ που έβαλε σωτήρια προβολή, και έφυγε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Ατλέτικο να μπαίνει και πάλι με ορμή και στο 52ο λεπτό να έχει πολύ καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ όμως ο Ζόμερ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Γκριεζμάν εντός περιοχής, με τη φάση όμως αυτή να μη στέκεται αρκετή για να εντείνουν την πίεσή τους οι ροχιμπλάνκος.

Τουναντιόν, για τα επόμενα 20 λεπτά ο ρυθμός έπεσε, κάτι που εξυπηρέτησε απόλυτα την Ίντερ, με τους Μιλανέζους να έχουν μάλιστα την ευκαιρία να “τελειώσουν” το ματς στο 76′ όταν ο Τουράμ βγήκε απέναντι στον Όμπλακ αλλά ο Γάλλος να την σπαταλά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σλοβένος κίπερ σταμάτησε τον Μπαρέλα σε νέα επικίνδυνη κόντρα των νερατζούρι, με τον Σιμεόνε από την πλευρά του να κάνει τέσσερις αλλαγές από το 70ο μέχρι το 80ο λεπτό και μία από αυτές, ο Μέμφις Ντεπάι, να αγγίζει το 2-1 στο 85′ αλλά να βλέπει τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, σταματώντας στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ζόμερ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε η γλυκιά ανταμοιβή για την Ατλέτικο για την πίεση που άσκησε στο φινάλε. Ο Κόκε πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Ντεπάι δεν λάθεψε αυτή τη φορά αφού με συρτό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ζόμερ και έκανε το 2-1.

Το γκολ αυτό προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στο “Μετροπολιτάνο” και λίγα αργότερα πήγε να… γκρεμιστεί το γήπεδο, με τον Γκριεζμάν να βγάζει μαγική πάσα στον Ρικέλμε αλλά εκείνον να αστοχεί σε μοναδικό τετ α τετ με τον Ζόμερ στο 90+3′ και να οδηγείται αναπόφευκτα το ματς στην ημίωρη παράταση.

Το πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου ήταν ισορροπημένο και αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή για να σκοράρουν, με την Ατλέτικο να απειλεί στο 96′ με τον Ντεπάι αλλά να τον σταματάει ο Ζόμερ σε ακόμη ένα τετ α τετ τους στη βραδιά και την Ίντερ να πλησιάζει στην ισοφάριση στο 98′ με την κεφαλιά του Λαουτάρο από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης το πάθος ήταν αυτό που κυριάρχησε, όμως η κόπωση και για τις δύο ομάδες ήταν τεράστια και έτσι έφτασαν εντελώς φυσιολογικά στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους, όπου εκεί η Ατλέτικο είδε τον Όμπλακ να αποκρούει δύο πέναλτι και με σκορ 3-2 εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Βιτσέλ, Ερμόσο, Μολίνα (79′ Μπάριος), Γιορέντε (98′ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71′ Κορέα), Λίνο (71′ Ρικέλμε), Μοράτα (79′ Ντεπάι), Γκριεζμάν (106 Σαούλ)
ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (73′ Ατσέρμπι), Ντάμφρις (73′ Νταρμιάν), Μπαρέλα (84′ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (111′ Κλάασεν), Ντιμάρκο (84′ Μπίσεκ), Τουράμ (103′ Σάντσες), Λαουτάρο Μαρτίνες