ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης γίνεται παίκτης άνω του εκατομμυρίου και το αξίζει

Το αγωνιστικό status του έχει απογειωθεί τον τελευταίο ένα χρόνο… Απ’ την περσινή χρονιά της καθιέρωσης όπου έπεισε και τον πλέον απαιτητικό οπαδό, ο Φώτης Ιωαννίδης διάγει πλέον τη σεζόν της απόλυτης επιβεβαίωσης και της αναγνώρισης, ως τον κορυφαίο Έλληνα φορ που αγωνίζεται αυτή την στιγμή στη Stoiximan Super League.

Γκολ (20 ως τώρα, κι έχει ακόμη δρόμο…), ασίστ (7 τον αριθμό, διότι ποτέ δεν έμαθε να λειτουργεί εγωιστικά), μεγάλες εμφανίσεις, ηγετική συμπεριφορά μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. “Μεγάλωσε” πολύ, εξελίχθηκε αφάνταστα, ωρίμασε σαν άνθρωπος και σαν παίκτης, δεν είναι πια ο “…20χρονος Φωτάκης που ήρθε να διεκδικήσει την ευκαιρία του” το καλοκαίρι του 2020, αλλά ο “Φωτάρας” των φίλων του Παναθηναϊκού, ο πιο βελτιωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής της τελευταίας διετίας, που έχει γίνει πια το σύμβολο και βασικός πυλώνας της επόμενης μέρας. Κι ως τέτοιος αντιμετωπίζεται κι απ’ το ίδιο το κλαμπ, αλλά κι απ’ τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.

Μια ντουζίνα ομάδες τον παρακολουθούν εδώ και ένα χρόνο ακόμη πιο στενά, άλλες τόσες γράφτηκαν, γράφονται και θα γράφονται και τους επόμενους μήνες, έπειτα από κάθε “παράστασή” του μέσα στο γήπεδο, σαν αυτή που έδωσε την περασμένη Κυριακή (10/3) στο clasico με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Όμως η ουσία είναι πως για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη, διάθεση ή πρόθεση να μπει σε διαδικασία συζήτησης με τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για ενδεχόμενη πώλησή του το καλοκαίρι. Το αντίθετο μάλιστα…

Το “όχι” προς Άιντραχτ και Σεβίλλη
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν η μοναδική ως τώρα που έκανε επίσημη προσέγγιση προς τον Παναθηναϊκό πριν από λίγους μήνες, όταν ο Ιωαννίδης σημείωνε το ένα γκολ πίσω απ’ τ’ άλλο στα Κύπελλα Ευρώπης. Προσέγγιση που μεταφέρθηκε μέσω ατζέντη ως διάθεση της γερμανικής ομάδας να προσφέρει ένα οκταψήφιο ποσό για τον 24χρονο φορ. Ο Παναθηναϊκός δεν το συζήτησε καν…

Ένα αντίστοιχο “…δεν πωλείται ο Φώτης” μεταφέρθηκε απ’ το “τριφύλλι” και προς τη Σεβίλλη, μετά το enquiry (ανεπίσημη προσέγγιση) που έγινε απ’ την ισπανική ομάδα που ήθελε να μάθει αν ο Ιωαννίδης πωλείται και πόσο. Τον έχουν στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τους υπό παρακολούθηση παίκτες η Αταλάντα, η Μπολόνια, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και η Στουτγάρδη. Κι αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές ομάδες που δεν έχουν εκδηλώσει προθέσεις και τον τσεκάρουν πολύ πιο “αθόρυβα”.

Έχει ενημερώσει την αγορά πως “δεν”
Ο Παναθηναϊκός πάντως, πέρα απ’ τις αρνητικές απαντήσεις που έχει δώσει ως τώρα, έχει φροντίσει μέσω ατζέντηδων (κι όχι μόνο) να ενημερώσει και να “περάσει” στην αγορά πως ο Ιωαννίδης δεν είναι προς πώληση. Θέλει να τον κρατήσει για χρόνια, θέλει να είναι ο ηγέτης του στην επόμενη μέρα και το εννοεί…

Για να βάλει σε σκέψη τους “πράσινους” κάτι παραπάνω απ’ αυτό, θα πρέπει να έρθει μία πραγματικά εξωπραγματική πρόταση, με απλησίαστα νούμερα. Κι αυτό ακόμη είναι πολύ υποθετικό. Αυτό που θεωρούν, πάντως, στο “τριφύλλι” είναι πως όταν έρθει στο απώτερο (όχι στο εγγύς) μέλλον μία τέτοια πρόταση, θα πρέπει να “σπάσει” κατά πολύ κάθε προηγούμενο σε πώληση Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Απόφαση που έχει παρθεί εδώ και καιρό
Για τον Παναθηναϊκό αυτό που προέχει είναι το “τώρα” κι αυτό που πρέπει να κάνει όσον αφορά την επιβράβευση του Ιωαννίδη, με ένα συμβόλαιο που θα είναι αντιπροσωπευτικό πλέον του status, του ρόλου και της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό.

Σαν επιβεβαίωση κι απ’ το ίδιο το κλαμπ όλων όσων σημαίνει κι εκπροσωπεί αυτή την στιγμή στην ομάδα ο Ιωαννίδης. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την όποια “πίεση” μπορεί να υπάρξει στο άμεσο μέλλον με πιθανές προτάσεις απ’ το εξωτερικό (πόσω μάλλον δε, αν πάει στο Euro 2024 με την Εθνική Ομάδα, ως βασικός φορ της). Αλλά είναι μία απόφαση την οποία έχει πάρει εδώ και καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος, έχοντας χτίσει μία σχέση απόλυτης ειλικρίνειας, σεβασμού κι εμπιστοσύνης ο ένας με τον λόγο του άλλου.

Δεν “καίγεται” κι ο ίδιος ο Ιωαννίδης
Σ’ όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό και το τι λέει και νιώθει κι ο ίδιος ο Ιωαννίδης. Κι αυτό που δείχνει είναι πως δεν έχει αυτή την στιγμή ως προτεραιότητά του τη μεταγραφή. Θα ήθελε να το κάνει κι αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον, όμως όχι τόσο άμεσα, θέλοντας πρώτα να απολαύσει και να κυνηγήσει πολλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό. Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή, έχει εμπιστοσύνη στο κλαμπ, αλλά και στον εαυτό του πως το timing θα είναι τότε ιδανικό για όλους.

Αποδοχές 10 φορές πάνω σε ένα χρόνο
Το 2020 όταν αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό αντί 100.000 ευρώ (συν ποσοστό μεταπώλησης, που λέγεται πως είναι στο 20%), ο Ιωαννίδης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 100.000 ευρώ.

Στις 10 Μαΐου 2023, όταν υπέγραψε την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του έως το 2027, είδε τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν συνολικά τις 500.000 ευρώ.

Και πλέον, στη νέα αναπροσαρμογή συμβολαίου (έως το 2028) που θα κληθεί να υπογράψει ο Έλληνας φορ έως τον Μάιο, οι αποδοχές του θα υπερδιπλασιαστούν και θα ξεπεράσουν αρκετά το εκατομμύριο ανά έτος!

Μέσα σε ένα χρόνο κοινώς, ο Ιωαννίδης θα υπερδεκαπλασιάσει το μισθολογικό status του στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό είναι κάτι που το αξίζει σε απόλυτο βαθμό, μπαίνοντας πια στην κατηγορία των αποδοχών που έχουν τα “πρώτα ονόματα” της ομάδας, με βάση την προσφορά του και το ρόλο που έχει πια στο “τριφύλλι”.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένας 46χρονος μαζί με έναν 45χρονο, σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν συστήσει εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, ένα παράνομο κέντρο απεξάρτησ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Λαύριο επικράτησε άνετα με 104-66 του Απόλλωνα Πάτρας στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Basket League. Το Λαύριο έφτασε σε μια ευρεία νί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Κηφισιά έγινε η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στη Super League 2, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα (νίκες Παν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τη μαχητική ψυχή και το μέταλλο του πρωταθλητή. Οι "πράσινες" έφεραν τα πάνω κάτω σε ακόμα ένα παιχνίδι (2-3 σετ από 2-1), πανηγύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search