GASTRONOMY

GASTRONOMY

Φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κράμπλ

20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 24

Ζύμη

 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο, σε κυβάκια
 400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Γέμιση

 2 1⁄2 κούπες μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κράμπλ βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 22 x 33 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, τρίβοντάς τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο σκεύος και το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να γίνει μια ενιαία βάση με ομοιόμορφο πάχος.
Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
Πιέζουμε το υπόλοιπο μείγμα κραμπλ στα χέρια μας, ώστε να ενωθεί σε ζυμάρι, και το κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια που σκορπίζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.
Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με μία μπάλα παγωτό, ή κρύο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

 

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Ποδαρικό» με επικίνδυνες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να κάνει ο Ιούλιος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, λόγω των ψυχρών αέριων μαζών που θα κατευθυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πάτρα το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πάτρας, στις 28 με 29 Ιουνίου, στον Έσπερο, στην πλατεία Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ξεκιν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βύθισε την τοπική κοινωνία της Κρέστενας, η τραγική είδηση της απώλειας του 41χρονου Ανδρέα Δημητρουλόπουλου. Ο Ανδρέας, ο οποίος ζούσε στην Αθήνα, έπεσε πριν από λί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Νάτσο έχοντας αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπέγραψε στην Αλ Κουαντσία, με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας να ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού αμυντικού. Μετά από 12 χρόν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πάτρα το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πάτρας, στις 28 με 29 Ιουνίου, στον Έσπερο, στην πλατεία Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18.30 το απ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βύθισε την τοπική κοινωνία της Κρέστενας, η τραγική είδηση της απώλειας του 41χρονου Ανδρέα Δημητρουλόπουλου. Ο Ανδρέας, ο οποίος ζούσε στην Αθήνα, έπεσε πριν από λίγο καιρό θύμα σοβαρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς για την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης προς τους πυρόπλη
Image
Image

Search