ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Aυξάνεται o κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Δημοσιεύτηκε η πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που δείχνει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά τη διακοπή του καπνίσματος, αναφέρουν οι ειδικοί.

Πολλοί άνθρωποι έχουν σταματήσει να καπνίζουν τσιγάρα και απολαμβάνουν τον ατμό νικοτίνης από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Ωστόσο, μια μελέτη από τη Νότια Κορέα δείχνει ότι ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα αυξήθηκε.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στη Νότια Κορέα όσοι σταμάτησαν το κάπνισμα και μετά άρχισαν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με εκείνους που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα.

«Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που δείχνει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα σε χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά τη διακοπή του καπνίσματος», δήλωσε ο Jeon Wook Kim, επικεφαλής της μελέτης στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bundang στη Σεούλ.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία περισσότερων από τεσσάρων εκατομμυρίων Κορεατών που κάπνιζε παραδοσιακά τσιγάρα και έλεγξαν δεδομένα για εννέα χρόνια, από το 2012 έως το 2021.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 53.354 άνθρωποι εμφάνισαν καρκίνο του πνεύμονα και 6.351 πέθαναν από τις επιπτώσεις.

Οι πρώην καπνιστές που στράφηκαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είχαν υψηλότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με καρκίνο του πνεύμονα και να πεθάνουν από καρκίνο σε σχέση με πρώην καπνιστές που είχαν σταματήσει εντελώς τη χρήση νικοτίνης.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου, ertnews.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ώρα που ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ που κατηγορείται για την κακοποίηση της συντρόφου του επίσης δημοσιογράφο, μετά από καταγγελία της γυναίκας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα (26/6) για να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το καθημερινό φύλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρός τραυματισμός ενός 4χρονου κοριτσιού από την Τουρκία, πάνω στο οποίο έπεσε καγκελόπορτα σπιτιού που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb οι γονείς του για ολιγοήμερες διακοπ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 °C σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά την Τρίτη 25/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Προσφυγικά Πάτρας με 39,3 °C. Σύμφωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη λήξη του φετινού εργαστηρίου του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με θέμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι»,  τιμητικοί καλεσμένοι ήταν το ΚΑΔΠ ΜΕΑ - ΚΟΜΑΙΘΩ, όπου τα παιδιά σε ρόλο… γεωπόνου συγκό
Image
Image

Search