Οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου θα κάνουν σήμερα την προσπάθεια αποσωλήνωσης του τρίχρονου αγοριού, που διασωληνώθηκε έπειτα από εισπνοή καπνού σε φωτιά στο σπίτι του στην Κεφαλονιά.
Η βρογχοσκόπηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και τα αποτελέσματα έφεραν ανακούφιση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν τρία προβλήματα στην περίπτωση του μικρού.
Ο Ανδρέα Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, δήλωσε στο ertnews: “Η βρογχοσκόπηση του ασθενούς έγινε πριν από λίγο. Έγινε επιμελής έλεγχος όλου του τραχειοβρογχικού δένδρου.
Διαπιστώθηκε ήπιο οίδημα των αεραγωγών, ερυθρότητα – ειδικά στους μεγάλους βρόγχους- λόγω του θερμικού φορτίου, ενώ δεν διαπιστωθήκαν ίχνη στάχτης και οι αεραγωγοί είναι βατοί. Συμπέρασμα: Το παιδάκι, υπέστη σοβαρή τοξική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και ταυτόχρονα ήπιο θερμικό έγκαυμα”.
