Οι εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι η αστυνομία έκανε χρήση αλόγιστης βίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών πυροσβεστών με τρεις εξ αυτών να μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό - Στις 10 π.μ. οργανώνουν νέα συγκέντρωση στη Βουλή.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή οργανώνουν στις 10 π.μ. εποχικοι πυροσβεστες, καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ την ώρα που διεκδικούσαν τη μονιμοποίηση τους.
Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο σε όλα τα σωματεία απευθύνει το ΠΑΜΕ: «Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση με ΜΑΤ και χημικά που δέχθηκαν οι εποχικοί πυροσβέστες γιατί διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία. Όλοι (…) συμμετέχουμε στο κάλεσμα των εποχικών πυροσβεστών. Η κυβέρνηση τους σακατεύει και τους πετάει στο δρόμο», αναφέρει.
Από την πλευρά τους οι εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι η αστυνομια εκανε χρηση αλογιστης βίαςμε αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών πυροσβεστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις από τους εποχικούς πυροσβέστες που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ χρειάστηκε να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό αφού έφεραν βαριές κακώσεις.
Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταξύ εποχικών πυροσβεστών και αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισίας.
Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των πυροσβεστών με εκπροσώπους του Υπουργείου κάποιοι πυροσβέστες δεν εκκένωσαν τον χώρο εντός της προθεσμίας που τους δόθηκε, μετά από επικοινωνία με Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα άτομα που παρέμειναν στους χώρους του Υπουργείου προκάλεσαν φθορές ενώ πέταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις προκαλώντας τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Σχετικά με σημερινή συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών έξωθεν του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Κατόπιν ολοκλήρωσης συνάντησης αντιπροσωπείας τους με εκπροσώπους του Υπουργείου, βραδινές ώρες, άτομα παρέμειναν εντός του κτιρίου του Υπουργείου, ενώ τους δόθηκε προθεσμία προκειμένου να εξέλθουν, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Τα άτομα δεν αποχώρησαν από το χώρο, ενώ κατά την παρουσία τους προκάλεσαν φθορές και επιτέθηκαν ρίπτοντας αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Επιπλέον, ύστερα από την απομάκρυνσή τους από το χώρο του Υπουργείου, τα άτομα παραμένουν στον εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η δημόσια συγκοινωνία και η κίνηση των πολιτών.»
