ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ψυχολόγος Καλέντζης στο achaianews.gr: Μας προβληματίζει η νέα γυναικοκτονία και η ακραία βία που δεν θα σταματήσει!

Για γυναικοκτονία κάνει λόγο η επιστημονική κοινότητα που εμφανίζεται πια ανήσυχη για την έξαρση της βίας, από τους «δυνατούς» προς τους αδύναμους. Τα αίτια των αυξανόμενων κρουσμάτων γυναικοκτονιών προβληματίζει τους ειδικούς, που φοβούνται ότι αυτά τα περιστατικά δεν θα σταματήσουν.

Ο γνωστός Πατρινός ψυχολόγος Αντώνης Καλέντσης μιλώντας στο «achaianews.gr», ήταν κατηγορηματικός, όταν αναφέραμε την λέξη «γυναικοκτονία»:

«Καλώς το ονομάσατε γυναικοκτονία, γιατί μιλάμε για την δολοφονία μιας γυναίκας, με τα τραγικά περιστατικά να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μας κάνει εντύπωση, είναι ότι ενώ υπάρχουν διάφορα τμήματα στην χώρα μας και στην αστυνομία, με δημόσιες δομές και υπάρχει και η εκπαίδευση και ενημέρωσε από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα γεγονότα αυτά, δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς. Έντονος προβληματισμός λοιπόν επικρατεί και στην επιστημονική κοινότητα και θα πρέπει να υπάρχει και στην κοινωνία γενικότερα, όχι μόνο από την αύξηση που παρατηρείται αλλά και από το ότι οι δράστες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι έχουν χαθεί τα όρια μεταξύ μας, ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος και αυτή η ανέχεια και η οικονομική δυσχέρεια τα τελευταία 15-16 χρόνια, έχει φέρει τον κόσμο σε μία δύσκολη κατάσταση, στην οποία δεν μπορεί να βρει το παρόν, να βρει τον εαυτό του στο παρόν, δεν μπορεί να ονειρευτεί και πόσο μάλλον να συνυπάρξει με τους συνανθρώπους του. Όλοι βλέπουν την κάθε δυσκολία σαν το τέλος του κόσμου, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις και ως εκ τούτου τι υπάρχει; Υπάρχει ακραία βία και εκτόνωση του θυμικού τους. Ο κόσμος δυστυχώς σήμερα βομβαρδίζεται από δεδομένα και από αρνητικά γεγονότα και ξεσπάει στους οικείους του ή στους αδυνάτους.»      

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search