Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε για την επιλογή του να ακολουθήσει την παλαιοχριστιανισμό λέγοντας. «Είμαι παλαιοημερολογίτης, οι παλαιοημερολογίτες είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Γνώρισα κάποιον κληρικό του παλαιού και έτσι έγινα και γω». Συνέχισε μιλώντας για την ζωή του και τις δουλειές που έχει κάνει «Έγινα πατέρας και έπρεπε να ζήσω έκανα ό,τι μπορούσα για να ζήσω, ντελιβερι, οικοδομές και πολλά άλλα».
Υποστήριξε πως δεν είναι το μόνο πρόβλημα ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο «Σε όλα τα προβλήματα το μόνο που λένε είναι ότι δεν πηγαίνανε σχολείο. Όταν ήμουν μικρός μου έλεγε η δασκάλα μου σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ο Χριστόφορος ο γιος μου είναι 10 ετών και είναι μελισσουργός και έχει πολλές γνώσεις. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα πάρα με το αν τελειώσει το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σπίτι δεν μου έχουν πει γιατί δεν τα στέλνω σχολείο. Παραβιάζει τα πιστεύω μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».
Έπειτα αναφέρθηκε και στο τεστ DNA που αρνείται να κάνει. «Διαφωνώ με το τεστ dna γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από ένα ανώνυμο εισαγγελέα. Δεν θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός παιδιού μου. Δεν θέλω να πω στον δημόσιο διάλογο κάτι σχετικό με το ζήτημα ενός ενήλικου προσώπου»
Στην οικογένεια πολλές φορές τα παιδιά του τον φωνάζουν πατέρα αλλά πολλές φορές αποκαλούν ο ένας τον άλλον αδέρφια «Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια έχουμε τον ίδιο πατέρα. Στην οικογένεια μας αποκαλούμαστε αδέρφια. Με φωνάζουνε και μπαμπά και πολλές φορές και αδερφέ μου».
Σχετικά με το λαγούμι στο οποίο ζουν, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης αποκάλυψε ότι «Μένουμε στο τροχόσπιτο και δίπλα έχουμε φτιάξει το εκκλησάκι δεν είναι λαγούμι. Κάποιοι κοιμόμαστε στο τροχόσπιτο κάποιοι στο καλύβι. Το τροχόσπιτο το βρήκαμε από παλιατζή. Το πήραμε σε συμβολική τιμή.»
Ενώ, για την δουλειά στον δήμο Ερέτριας, εξήγησε ότι «δούλευα στο γραφείο κίνησης με δικό μου εξοπλισμό για αυτό δέχτηκαν να δουλεύω από το σπίτι».
Η διπολική διαταραχή και η μετάταξη
«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Εμένα με ωφελούσε ο καθαρός αέρας και η ηρεμία σχετικά με αυτό που έχω. Την πιστοποίηση την έβγαλα για να κάνω την μετάταξή μου. Τους έκανα χάρη γιατί θα μπορούσα να πάρω σύνταξη και να μην δουλεύω. Αλλά νιώθω ακόμα παραγωγικός δεν θα ήθελα να βγω το δρόμο και να λένε ότι είμαι 45 χρονών και έχω πάρει σύνταξη. Για μια πολύ απλή υπόθεση εφαρμόστηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου σε μένα και την οικογένειά μου. Σύρθηκα στα δικαστήρια με βαρυποινίτες.»
Τέλος αναφέρθηκε στην γυναίκα του την Σεβαστή «Επέλεξα να μην γνωρίζω που είναι η σεβαστή. Δεν ξέρω αν έχει κινητό μαζί της.»
Ο δικηγόρος του ανέφερε «Του έχει δοθεί περιθώριο και έχει περάσει για να δώσει DNA και πρέπει να υπάρξει επίσημη εισαγγελική παραγγελία.
Στις 27/02 θα γίνει η δίκη για την λαθροθηρία με τον κυνηγό»
