ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψαλίδι» 50% στο μισθό του βουλευτή της «Νίκης» που βανδάλισε τα έργα στην Εθνική Πινακοθήκη

Περικοπή μισθού 1/2 της μηνιαίας αποζημίωσης επιβλήθηκε στον βουλευτή της «Νίκης», Νίκο Παπαδόπουλου για τον βανδαλισμό των έργων τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, διατύπωσε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον του βουλευτή της «Νίκης», ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας τα έκανε γυαλιά καρφιά, σπάζοντας τέσσερα έργα τέχνης, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι ήταν λανθασμένη η συμπεριφορά του.

Τα 4 έργα τέχνης που φέρονται να έχουν θρησκευτικές αναφορές στην Παναγία και τον Άγιο Χριστόφορο, προκάλεσαν και την αντίδραση της διαρκής Ιεράς Συνόδου που εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο των έργων:

«Εξ αφορμής της εκθέσεως έργων ζωγραφικής με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος», η οποία φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη, η ΔΙΣ εξέφρασε την λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων της εν λόγω εκθέσεως και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση».

 

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search