ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει τις επικοινωνιακές παράτες»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Realfm 97,8. 

«Σήμερα ο πρωθυπουργός κήρυξε εκ νέου "το τέλος της ακρίβειας". Τη στιγμή που ακόμα και τον Μάιο που υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα τρόφιμα, ο πληθωρισμός τροφίμων ήταν για 11ο συνεχόμενο μήνα σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (2,5% Ελλάδα, 1,4% ΕΕ) .

Ούτε για έναν μήνα από τις περσινές εθνικές εκλογές, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα δεν ήταν χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, την ώρα που στη χώρα μας καταγράφεται η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του πραγματικού εισοδήματος από εργασία (-8,3%) την περίοδο 2019 - 2023, σε σχέση με όλες τις χώρες της ΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Realfm 97,8.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει τις επικοινωνιακές παράτες, να μελετήσει τις κοστολογημένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, εκτεταμένους ελέγχους και θέσπιση της Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών για να θωρακιστεί το καταναλωτικό κίνημα απέναντι στην αισχροκέρδεια των πολυεθνικών.

Στην τελευταία προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή, έθεσα ευθέως στον κ. Μητσοτάκη, αν σκοπεύει να επιβάλλει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα διυλιστήρια και στις εταιρείες ενέργειας για τα υπερκέρδη του 2023, βάσει του σχετικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αν ναι, σε τι ποσοστό -90% ή 33% όπως επέλεξε η κυβέρνηση για τα υπερκέρδη του 2022- καθώς και τι ποσό υπολογίζει να εισφέρει στα κρατικά ταμεία; Τότε, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε.

Η «καμπάνα» των ευρωεκλογών έφερε την έκτακτη φορολόγηση. Εάν δεν χτυπούσε, η κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική βούληση να το προχωρήσει.

Την τελευταία δεκαετία έχουν δημιουργηθεί δύο μηχανισμοί παγίδευσης των συνταξιούχων. Η προσωπική διαφορά απορρόφησε το 7,75%, από την αύξηση των συντάξεων και άφησε εκτός πάρα πολλούς. Αλλά και για τους υπόλοιπους ήρθε η εισφορά αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα αυτομάτως να περιορίζονται οι όποιες αυξήσεις δίνονται» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης και κατέληξε στη δήλωσή του:

«Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής προτείνει ουσιαστική και μόνιμη ενίσχυση των συνταξιούχων, αντί των -προεκλογικών ή/και μετεκλογικών- "γαλάζιων" εφάπαξ επιδομάτων:

- Ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Η πρότασή μας είναι μετρημένη οικονομικά, κοινωνικά δίκαιη και αποτελεσματική.

- Την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που η Νέα Δημοκρατία απέφυγε παρά τις υποσχέσεις της να υλοποιήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το όραμα της επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 χρόνια παραμένει κάτι παραπάνω από ζωντανο για την εθνική Γερμανίας. Η οικοδέσποινα του Euro 2024 σήκωσε με χαρακτηριστι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εθνική Ιταλίας ταξίδεψε στα γήπεδα της Γερμανίας με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε το καλοκαίρι του 2021, στο πλαίσιο του Euro 2020, όμως προσ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελβετία είναι η πρώτη φιναλίστ στους "8" του Euro 2024, καθώς επικράτησε 2-0 της Ιταλίας στο Βερολίνο. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν με κορυφαίο τον Ρουμπέρν Βάργκας, ήταν ανώτερο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ και δείχνει ασταμάτητος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του Πανελληνί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Ναυάγιο της Επανομής το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), ένας 33χρονος.;Όπως αναφέρει ο ANT1, για τη δυσχερή θέση που βρισκόταν ο αλλοδαπός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στην Κάτω Αχαΐα στον Πολυχώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές της παιδικής π
Image
Image

Search