ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Δύσκολο να πείσεις κάποιον να κάνει παιδί»

Η στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ξετυλίγεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι δημογραφικές τάσεις στη χώρα μας δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα, καθώς οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν είναι μόνο οι γεννήσεις που δημιουργούν τις συγκεκριμένες δημογραφικές τάσεις, αλλά και το αρνητικό ισοζύγιο θανάτων προς γεννήσεις.

Χαρακτήρισε το δημογραφικό κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση το έχει αντιμετωπίσει ολιστικά και ότι τα όποια αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από χρόνια. Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια σειρά από 60 πολιτικές που έχουν αναπτυχθεί για την ισότητα και τη στήριξη των οικογενειών.

«Η χώρα μας βγαίνει από μια κρίση και οι γενιές που θα κάνουν τώρα παιδιά βίωσαν την κρίση σε όλη της την ένταση και η αναδιάταξη των πολιτικών μας για να ελαφρύνουμε το οικονομικό βάρος είναι οι πρώτες μας κινήσεις, όπως έχουμε ήδη κάνει με το επίδομα γέννας το οποίο αυξήσαμε, όπως και επιδοματική πολιτική πιο στοχευμένη και φορολογικά κίνητρα, αλλά και προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη στέγη» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον να κάνει παιδί και εκτίμησε ότι πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τα παιδιά και την οικογένεια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6) , ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/6) στο φαράγγι Διαβολογέφυρο Τροιζήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένα αγόρι ηλικίας 10-12 ετών.Σύμφωνα με το saronicmagazine . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ψυχραιμία έσωσε το 42χρονο αστυνομικό στην επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/06/2024). Ο 42χρονος αστυνομικός υπέστη ε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξελίξεις σημειώνονται στο ζήτημα της μεγάλης φωτιάς στην Ύδρας, με φόντο τα ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών και τις αντιδράσεις γιατί επετράπη στους επιβαίνοντες του σκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας σήμερα Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από τις 27/06/2024 έως τις  05/07/2024  θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφέρονται τα εξής: Τελικά κέρδισε ο εργολάβος και ας μην είναι έτοιμες οι συμβάσεις του προσωπικού που θα αναλάβει τ
Image
Image

Search