ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, σε επίκαιρη ερώτηση για τον Κρατικό Αερολιμένα Χίου

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου απάντησε σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, σε επίκαιρη ερώτηση εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», για τον Κρατικό Αερολιμένα Χίου.

Η Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της επεσήμανε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) το 2023 πραγματοποιήθηκαν 282 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψαν ευρήματα για το Αεροδρόμιο της Χίου.

Στην πρωτολογία της η Υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «ο αερολιμένας Χίου, καθώς και εννιά ακόμη αεροδρόμια, βρίσκεται στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 2018/1139 και έπρεπε να είχε πιστοποιηθεί έως τις 31/12/2017. Για τον λόγο αυτό η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) με την έναρξη λειτουργίας της το 2022 ανέλαβε άμεσα δράση για τη πιστοποίηση των 10 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Χίου. Συγκεκριμένα στις 29/6/2022 και με συμπληρωματικά στοιχεία στις 13/9/2023, υποβλήθηκαν από την ΥΠΑ αιτήσεις πιστοποίησης κατά ΕASA, για τα αεροδρόμια Χίου, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρπάθου, Κυθήρων, Λήμνου, Μήλου, Σύρου, Σητείας και η διαδικασία αυτή είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη. Οι έλεγχοι της Αρχής πρόκειται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες και μάλιστα, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλάνο, ο αερολιμένας Χίου θα επιθεωρηθεί εντός του Απριλίου».

Κατά τη δευτερολογία της, η κυρία Αλεξοπούλου διευκρίνισε, ότι «τον Δεκέμβριο του 2023, η ΑΠΑ επιθεωρήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στους τομείς, μεταξύ άλλων, αεροδρομίων, αεροναυτιλίας, πτητικών προτύπων και τοποθετήθηκε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Ελλάδα αύξησε το επίπεδο εφαρμογής των διεθνών προτύπων ασφαλείας από το 69,1% στο 74,9%, όταν παγκοσμίως ο μέσος όρος είναι 69,3%».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search