Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ θα συνομιλήσουν «πιθανότατα» αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα», είπε η Λέβιτ σε δημοσιογράφους.
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να επαναφέρουν τους τελωνειακούς δασμούς από το 145% στο 30% για τα κινεζικά προϊόντα και από το 125% στο 10% για τα αμερικανικά προϊόντα, δεσμευόμενες να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε χθες Κυριακή «βέβαιος» πως μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών θα μπορούσε να επιλύσει το ζήτημα.
