ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια για ενεργειακή στήριξη στην Ουκρανία

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε  βοήθεια άνω του 1,5 δισ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα, την ανθρωπιστική βοήθεια και την πολιτική άμυνα στην Ουκρανία.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που συμμετέχει σε μια διήμερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στο πολυτελές ορεινό θέρετρο Μπούργκενστοκ, στην Ελβετία, δήλωσε πως η βοήθεια περιλαμβάνει 500 εκατ. δολάρια νέων κονδυλίων για την ενεργειακή βοήθεια της Ουκρανίας.

Επιπλέον, 324 εκατ. δολάρια βοήθειας που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την USAID, την υπηρεσία των ΗΠΑ για την ανάπτυξη, θα ανακατευθυνθούν προκειμένου να απαντήσουν σε επείγουσες ενεργειακές ανάγκες.

«Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει να επισκευαστούν οι ενεργειακές υποδομές που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο, να αυξηθεί η ενεργειακή παραγωγή, να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και να προστατευθούν οι ενεργειακές υποδομές», ανέφερε η Χάρις σε μια ανακοίνωση.

Το νέο πακέτο βοήθειας, που προέρχεται από την USAID και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιλαμβάνει επίσης 379 εκατομμύρια δολάρια για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Τα κεφάλαια αυτά «θα βοηθήσουν στην απόκριση στις επείγουσες ανάγκες των προσφύγων, των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας και των κοινοτήτων που έχουν επηρεαστεί από τη βάναυση επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού λαού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα παράσχει 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την πολιτική άμυνα στην Ουκρανία.

Τα χρήματα αυτά «θα τους βοηθήσουν να λειτουργούν σε ασφάλεια στις γραμμές του μετώπου ώστε να υπερασπιστούν το αμερικανικό έδαφος, να διασώζουν τους άμαχους στόχους των επιθέσεων του Κρεμλίνου, να προστατεύσουν τις κρίσιμες υποδομές και να ερευνήσουν τουλάχιστον 120.000 περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και άλλων ωμοτήτων που έχουν καταγραφεί», ανέφερε η Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6) , ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/6) στο φαράγγι Διαβολογέφυρο Τροιζήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένα αγόρι ηλικίας 10-12 ετών.Σύμφωνα με το saronicmagazine . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ψυχραιμία έσωσε το 42χρονο αστυνομικό στην επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/06/2024). Ο 42χρονος αστυνομικός υπέστη ε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξελίξεις σημειώνονται στο ζήτημα της μεγάλης φωτιάς στην Ύδρας, με φόντο τα ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών και τις αντιδράσεις γιατί επετράπη στους επιβαίνοντες του σκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας σήμερα Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από τις 27/06/2024 έως τις  05/07/2024  θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφέρονται τα εξής: Τελικά κέρδισε ο εργολάβος και ας μην είναι έτοιμες οι συμβάσεις του προσωπικού που θα αναλάβει τ
Image
Image

Search