Εξέτιε κατ’ οίκον ποινή με δικαστική απόφαση, ωστόσο φαίνεται πως αδιαφορούσε για την υποχρέωσή του να παραμένει στο σπίτι του, αφού, όπως καταγγέλθηκε, εθεάθη κατ’ επανάληψη να πηγαίνει στο καφενείο, να κάνει βόλτα στην πλατεία του χωριού του και να επισκέπτεται αναίτια το αγροτικό ιατρείο.
Το δικαστήριο όχι μόνο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του φυλάκιση 12 μηνών, αλλά επιπλέον – με ειδική αιτιολόγηση – αποφάσισε να εκτίσει το σύνολο της ποινής και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Υπό αυτές τις συνθήκες οδηγήθηκε στη φυλακή.
Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί πέρυσι σε 10ετή κάθειρξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και παρέμενε έγκλειστος για περίπου 1 χρόνο. Έχοντας συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στο εφετείο εκκρεμεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
