Σήμερα, Δευτέρα (05/05), θα εκτεθούν ξανά τα έργα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στην έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου», τα οποία είχε βανδαλίσει τον Μάρτιο ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος.
Όπως αναφέρει το Mega, τα έργα φυλάσσονται από δύο φύλακες, ενώ έχει μπει πλεξιγκλάς μπροστά από τους πίνακες και κουρτίνα συναγερμού.
Υπενθυμίζεται πως μετά τον βανδαλισμό, η Εθνική Πινακοθήκη είχε αποφασίσει να αφήσει τα έργα στο πάτωμα, για να θυμίζουν την πράξη βίας και σκοταδισμού του βουλευτή της Νίκης, ωστόσο λίγο αργότερα αποφασίστηκε η απομάκρυνση των έργων από τον χώρο.
Τα έργα, τελικά, εκτίθονται εκ νέου από σήμερα, ενώ αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Η ελευθερία της τέχνης: Δεδομένα και προκλήσεις», με αφορμή το γεγονός του βανδαλισμού των έργων του Χριστόφορου Κατσαδιώτη.
πηγή real.gr
