ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα μείνει κρατούμενος έως τη δίκη - Τι σημαίνει το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλλε

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 θα γίνει η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ ο οποίος καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία. 

Ο δημοσιογράφος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο και οι κατηγορία που του έχει απαγγελθεί αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου, οι οποίες τον καταγγέλλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος.

Τι σημαίνει αυτό

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξη βίας εντός της οικογένειας, ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α.

Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια, με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης, τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλλονται σε βάρος του.

newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» έπεσαν οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκαν 79.977 επιταγές σε τουριστικά καταλύμα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Χιλιάδες στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα και η περιφέρειά της βρίσκονται, από τις αρχές της εβδομάδας, αντιμέτωπες με ένα κύμα ζέστης, με τη ρωσική πρωτεύουσα να καταρρίπτει ένα ρεκόρ θερμοκρασίας τουλάχιστον 100 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμμεση απάντηση στην κριτική των δύο πρώην πρωθυπουργών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, μιλώντας για το ιδεολογικό στίγμα και τη διεύρυνση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά προσωπική παρέμβαση για να δοθεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο της προαγωγής της διαφάνειας και με στόχο το διαχωρισμό του έργου του από μεμονωμένα περιστατικά μη έννομης λειτουργίας ή δυσλειτουργίας, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθέν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Μέ τήν δέουσα λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ ἱερά μνήμη τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου πατρός ἡμῶν, Ἰωακείμ τοῦ νέου Ἀσκητοῦ, τοῦ ἐκ Σκιαδᾶ Ἀχαΐας, Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς
Image
Image

Search