ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η διαδικασία εκκαθάρισης των ΑΜΚΑ θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες υγείας

Χωρίς προβλήματα, παρά τις ανησυχίες των φαρμακοποιών, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (31 Μαρτίου) η αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΜΚΑ – ΕΜΑΕΣ. Με τη νέα έκδοση του πληροφοριακού συστήματος αναμένονται αλλαγές που θα οδηγήσουν σε περιορισμό των δαπανών υγείας.

Ο λόγος είναι ότι θα υπάρξει εκκαθάριση και απενεργοποίηση των ΑΜΚΑ που πλέον δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς δικαιούχους της δωρεάν ασφάλισης και θα υπάρξει αυστηροποίηση στην κατάθεση των δικαιολογητικών για την έκδοση νέων. Ο νέος ΑΜΚΑ θα διαχωρίζεται πλέον σε “ενεργό” και “ανενεργό”.

Η εκκαθάριση αφορά άτομα που πέρασαν κάποια στιγμή από την Ελλάδα, δούλεψαν, έβγαλαν ΑΜΚΑ αλλά τώρα ζουν σε άλλη χώρα. Αυτοί οι κωδικοί μέχρι σήμερα δεν έχουν διαγραφεί. Πολλά από αυτά τα άτομα ζουν και εργάζονται σε γειτονικές χώρες και μπορούν να συνταγογραφηθούν φάρμακα ή να υποβληθούν σε επεμβάσεις και εξετάσεις στο ΕΣΥ, ως ανασφάλιστοι. Το νοικοκύρεμα των ΑΜΚΑ θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση των δαπανών υγείας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search