Η κακοκαιρία «Αυγή» έφερε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι, χωρίς όμως να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ήπια ήταν η χιονόπτωση σε Βοιωτία και Εύβοια. Στα λευκά ντύθηκαν τα βόρεια της Αττικής με υψόμετρο: Βίλια, Πεντέλη, Πάρνηθα και Ιπποκράτειος Πολιτεία έμοιαζαν με καρποστάλ.
Οι ισχυροί βοριάδες κρατούν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα, ενώ τα σχολεία θα μείνουν την Τετάρτη κλειστά σε Βίλια, Ερυθρές και στον δήμο Διρφύων Μεσσαπιών Εύβοιας.
Από την Τετάρτη (31/010) θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένιση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας.
Σε αποδρομή η κακοκαιρία, με εξαίρεση την Κρήτη
Η κακοκαιρία μπαίνει σε τροχιά ύφεσης, με εξαίρεση την Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει και η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ανοιξιάτικο καιρό.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και τοπικά στο Aιγαίο περιμένουμε βροχές και λίγα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Στην Κρήτη θα εκδηλώνονται και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο τους 13 βαθμούς, έως 10 στα υπόλοιπα με πρωινό παγετό τοπικά.
Στην Αττική περιμένουμε ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.
Η Πέμπτη θα περάσει με ήλιο και λίγες βροχές στην Κρήτη. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.
