Πάνω από δέκα έργα που αφορούν τον τομέα της έξυπνης πόλης, είναι σε φάση δημοπράτησης, έχοντας έτοιμες μελέτες, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να προκύψουν οι ανάδοχοι που θα τα αναλάβουν. Πρόκειται για έργα που αφορούν ξεχωριστές δράσεις, πάντα με βάση την σύγχρονη τεχνολογία και την καινοτομία και τα οποία αναμένεται να διευκολύνουν την ποιότητα ζωής των πατρινών, το καθένα στον τομέα του.
Είναι έργα που αφορούν διάφορους τομείς, από το κυκλοφοριακό, την διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την ενέργεια, την συνδεσιμότητα, τους υδάτινους πόρους μέχρι και την πολιτική προστασία και περιλαμβάνονται στον φάκελο που είχε καταθέσει ο δήμος στο πλαίσιο του Στρατηγικού Ψηφιακού Σχεδιασμού.
Το project χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και η Πάτρα είναι μέσα στις 17 πόλεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό, με δράσεις που ο συνολικός τους προϋπολογισμός θα φτάσει τα 5.940.000 ευρώ.
Ωστόσο, για να προχωρήσει η δημοπράτηση για την κάθε δράση ξεχωριστά θα πρέπει να υποβληθούν τα σχετικά χαρτιά στην Κοινωνία της Πληροφορίας που θα δώσει το «οκ» και θα τρέξει τις διαδικασίες.
Πάντως, ο δήμος από την πλευρά του είναι έτοιμος να προχωρήσει τις δράσεις που έχουν κατατεθεί στον φάκελο ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι πέρασε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου χωρίς καμία παρατήρηση.
Οι δράσεις αυτές θα δώσουν στην Πάτρα έναν ουσιαστικό χαρακτήρα σε αυτό που ονομάζουμε έξυπνη πόλη.
