ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: «Μουσικά Ηχοχρώματα» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με μία ξεχωριστή συναυλία μέσα από την οποία στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα «ξεπηδήσουν» άπειρα «Μουσικά Ηχοχρώματα».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του νέου Δημαρχείου της Πάτρας και περιλαμβάνει την παρουσίαση ενός ανθολόγιου από αγαπημένα  τραγούδια, γραμμένα από εξαιρετικούς Έλληνες δημιουργούς.

Το σύνολο μουσικής δημιουργίας Ευήκοον Μέλος θα ενώσει τις δυνάμεις του με μουσικούς από την τοπική κοινότητα, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία, ταξιδεύοντας το κοινό σε μοναδικούς μουσικούς δρόμους 

Στη συναυλία συμμετέχει η συνθέτρια και ερμηνεύτρια Ηρώ η οποία έχει μια πολύχρονη διαδρομή στο τραγούδι και δύο από τις καλύτερες χορωδίες της Πάτρας.

Οι πολυβραβευμένες ΒelCantes (Ενορίας Αγίου Ανδρέα) με τη μαέστρο Έλενα Δρουκοπούλου και το υπέροχο φωνητικό σύνολο ''CoroAvanti ♪'' (“Ορφέα” Πατρών) το οποίο διευθύνει η σολίστ Λίνα Γερονίκου. 

Μέσα από τη συναυλία στην οποία η είσοδος είναι δωρεάν αναδεικνύεται το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης και του πολιτισμού, που πρεσβεύει η συγκεκριμένη ημέρα.

Θα ακουστούν τα τραγούδια: Έτσι είμαι εγώ - (ΗΡΩ), Έτσι είναι οι σχέσεις - (ΗΡΩ), Θέλω να με κρατάς - (ΗΡΩ), I’ ll always love you - (D.Parton), La vita e bella - (N. Piovani ), Όμορφη πόλη - (Μ. Θεοδωράκης), Αν θυμηθείς το όνειρο μου - (Μ. Θεοδωράκης), Μέσα στα μαύρα σου κυρά μου τα μαλλιά - (Μ. Θεοδωράκης), Μυρτιά - (Μ. Θεοδωράκης), Παράπονο(Ξενιτιά) - (Dinkjian & Νικολακοπούλου ),  Ξάφνου στον ποταμό - (Μ. Θεοδωράκης), Χαράματα η ώρα τρεις - (Μ. Βαμβακάρης), Ξημερώνει Κυριακή - ( Μ. Πλέσσας), Το αθάνατο νερό - (Μ. Πλέσσας), Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου - (Μ. Πλέσσας), Απαγωγή - (Μ. Θεοδωράκης), Μία θάλασσα μικρή - ( Δ. Σαββόπουλος), Θαλασσογραφία - (Δ. Σαββόπουλος),Τικ τικ τακ - (παραδοσιακό),Ένας Ουρανός μ΄αστέρια - (Μ. Πλέσσας),Θάλασσα μάνα - (Θ. Μικρούτσικος), Θέλω να τραγουδήσω - (Μ. Θεοδωράκης), Mananita Pueblerina - ( I. Carreno),Καληνύχτα - (παραδοσιακό), Παραξύπνημα – Κοντομπλεμένη λεμονιά - Σαρανταπέντε λεμονιές - (παραδοσιακά),Νανούρισμα - (Μ. Λοΐζος ), Κοιμάσαι κόρη μ’ - (παραδοσιακό),Του πόθου περιστέρια - (Ν. Έξαρχος),Το Μαργούδι - (παραδοσιακό).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο (1-1) έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Σλοβακίας με τη Ρουμανία στη Φρανκφούρτη, το οποίο βόλεψε και τους δύο σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο ματς. Οι Σλοβάκοι πήραν κεφ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η σύγκρουση στην Στουτγκάρδη δεν βρήκε νικήτρια καθώς έμεινε στο 0-0, όμως είχε μία ομάδα να χαμογελάει και μία να κλαίει. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το Βέλγιο, αφού στην τετραπλή . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 35χρονου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού και ο τραυματισμός με μαχαίρι του 45χρονου Κοσοβάρου συγκρατούμενου του. Δράστης είναι ένας ι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «UPatras Stars» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών των φοιτητών τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «UPatras Stars» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών των φοιτητών του. Ο διαγωνισμός,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες απο τεχνικούς πραγματογνώμονες, για τα αίτια το τραγικού εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εργοτάξιο παραγωγής ασφαλτομίγματος στην περιοχή Λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά την Τετάρτη 26/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Σκάλα Μεσσηνίας με 40,9 °C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτ
Image
Image

Search