ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Το σώμα που άφησα πίσω μου"

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21:00

Κυριακή 2 Ιουνίου στις 20:00

Το έργο, είναι μία σκηνική απόπειρα που δημιουργήθηκε με θεμέλιό της το εξής ερώτημα: εάν και σε ποιό βαθμό μπορώ να ζω ελεύθερα μέσα στο σώμα μου.

Μπορεί η εργασία, η οικογένεια, η κοινωνική τάξη, η μνήμη, η μιμική ή η συνήθεια να εμποδίσουν αυτήν την ελευθερία; Αισθάνομαι το σώμα μου περισσότερο όταν πονάω ή όταν δεν πονάω; Γιατί άλλοτε με βαραίνει και άλλοτε είναι ελαφρύ; Τί συμβαίνει όταν το σώμα μου ασθενεί και τί σημαίνει το σώμα να γερνάει; Είμαι μέσα στο σώμα μου συνέχεια ή μπαινοβγαίνω και με ποιά συχνότητα; Το σώμα αγαπάει ή δεν αγαπάει σήμερα; Τελικά το σώμα εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται στη ζωή και σε ποιό βαθμό; Τέτοιες είναι οι προβληματικές που η παράσταση επιχειρεί να φέρει στην επιφάνεια διαμέσου εργαλείων όπως οι αφηγηματικές και επιτελεστικές τεχνικές, το θέατρο της επινόησης και το θέατρο ντοκουμέντο.

Το κείμενο της παράστασης προέκυψε από μία μίξη υλικού των συντελεστών και συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν με μία τάση συνομιλίας με: τις Μεταφυσικές εντυπώσεις απ΄τη ζωη ως το θέατρο του Νίκου Καρούζου, τα σύγχρονα φιλοσοφικά κείμενα του Μπιούνγκ-Τσουλ Χαν (Η κοινωνία της παρηγοριάς, Η κοινωνία της κόπωσης, Η αγωνία του έρωτα), Ο Μάλον πεθαίνει του Σάμιουελ Μπέκετ, το ποιητικό έργο του Πέτρου Στεφανέα (Η παραλία της Καλαμάτας, Το ψυγείο μας, Αφροδίτη στα μπλε) αλλά και σημεία της βιολογίας, της κοινωνίας, της θρησκείας.

Διάρκεια: 75’

τρέιλερ παράστασης: https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=CmWhtjNa6EQ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ζήκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Φωτεινάκη

Δραματουργική επεξεργασία: η ομάδα

 

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρχοντούλα Τσατσουλάκη

Μουσική- Ηχητικός σχεδιασμός: Βασίλης Καζής

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίνα Τσαπέκου

Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιάννης Νικέλλης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Άγγελος Καλτσής

Διανομή: Ειρήνη Ζήκα, Βασίλης Καζής, Ηλίας Καρακωνσταντάκης, Παναγιώτης Καστρίτσης, Γιάννης Κουρμπάνης

Παραγωγή: ΓΚΑΝΜΠΑΤΕ THEATRE COMPANY

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δύο εβδομάδες περίπου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής φορολογικής δήλωσης για το έτος χρήσης 2023, ενώ περιθώριο μέχρι τις 26/7/2024 έχουν ο φορολογούμενοι για . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί σε Euro, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να διατηρήσει το υπέρ τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993. Την πολιτική του πορεία . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να μην επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα στελέχη που εκφράζουν τον προβλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για φωτιά στον Ρηγανόκαμπο. Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της ΠΥ ενώ έχει κληθεί και η αστυνομία. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  ΝΕΟΤΕΡΑ: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων. Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια. Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για το Σάββα
Image
Image

Search