Εγραψε η πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ερμίνα Διονυσάτου:
Είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω στην παρουσίαση του συλλεκτικού τόμου «Η Ελλάδα που δεν περιμένει – Ρήξεις και προτεραιότητες για μια αυτοδύναμη, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα», σε μια ουσιαστική συζήτηση για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.
Μαζί με τον κ. Φωκίων Ζαΐμη, τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον κ. Μαρίνο Σκανδάμη, είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε διαφορετικές οπτικές και να ανοίξουμε έναν διάλογο για το πώς μπορούμε να περάσουμε από την αναμονή στην πράξη και από την επιβίωση στη δημιουργία.
Στη δική μου παρέμβαση μίλησα για τον άνθρωπο της αγοράς.
Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που καθημερινά σηκώνει τα ρολά, αντιμετωπίζει αυξημένα κόστη, υποχρεώσεις και αβεβαιότητα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να προσπαθεί.
Μίλησα επίσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τη μητρότητα, καταθέτοντας μια συγκεκριμένη πρόταση: όταν μια γυναίκα επιχειρηματίας γίνεται μητέρα, η Πολιτεία να εξετάσει τη δυνατότητα στοχευμένης κάλυψης μέρους των πάγιων λειτουργικών εξόδων της επιχείρησής της για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Γιατί η επιχείρηση δεν σταματά να έχει ενοίκιο, εισφορές, λογαριασμούς και εργαζόμενους επειδή η επιχειρηματίας έγινε μητέρα.
Δεν πρέπει καμία γυναίκα να βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα «μητρότητα ή επιχείρηση».
Η μητρότητα και η επιχειρηματικότητα πρέπει να μπορούν να συνυπάρχουν.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κ. Λούκα Κατσέλη για την τιμητική πρόσκληση και για την πρωτοβουλία αυτού του σημαντικού τόμου, καθώς και όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία του.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον Κιμωνα Αποστολόπουλο για την εξαιρετική διοργάνωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετέχω σε αυτή τη σημαντική συζήτηση.
Κρατώ από αυτή τη συνάντηση τις ιδέες, τον διάλογο και κυρίως την ανάγκη να μη μένουμε στην αναμονή.
Να τολμάμε. Να δημιουργούμε. Να αλλάζουμε πορεία.
Πηγή: flamis.gr

