Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φ. Ζαΐμης: Εξαιρετικά σημαντική η ανάδειξη του Μυθικού Σπηλαίου των Λιμνών στα Καστριά Καλαβρύτων

Στην ημερίδα της «ΙΦΙΑΝΑΣΣΑ» με τίτλο: ‘‘Η Άγνωστη Μυθολογική Παράδοση του τόπου μας – Σπήλαιο των Λιμνών Καστριών Καλαβρύτων και Ναός της Αρτέμιδος Ημερασίας” η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στην Πάτρα, με την στήριξη της ΠΔΕ συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης.

«Η ημερίδα πρόβαλε μ’ έναν μοναδικό τρόπο το Μυθικό Σπήλαιο των Λιμνών δίνοντας έμφαση στην σημαντικότητα της ανάδειξής του για την Αχαΐα. Είναι ένα γεωλογικό μνημείο μεγάλης αξίας αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα πολιτιστικό μνημείο λόγω της μυθολογίας με την οποία συνδέεται, η οποία εν τέλει έχει πραγματικές αρχαιολογικές, ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές και ρίζες. Συγχαρητήρια στον κ. Γεώργιο Γκλαβά για την άοκνη προσπάθεια του στην κατεύθυνση αυτή. Προσωπικά, δε, ως Γεωλόγος και λάτρης της μυθολογίας, θεωρώ ευτύχημα την ανακάλυψη του Σπηλαίου και πολύ σημαντικά τα έργα για το παρακείμενο μουσείο. Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα, ωστόσο, για την αξιοποίησή του που συνδέεται και με τον πρώτο ίσως ψυχοθεραπευτή του κόσμου (Μελάμπους) που ίασε τις Προιτίδες (Λυσίππη, Ιφιάνασσα, Ιφινόη) κόρες του βασιλιά του Άργους», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐμης


 
 

Να αναφερθεί ότι η «ΙΦΙΑΝΑΣΣΑ» δραστηριοποιείται στο χώρο του Πολιτισμού, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, camp, σεμινάρια, ημερίδες, με στόχο την αναβάθμιση και προβολή σημαντικών τόπων και Μνημείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κι ευρύτερα.

«Από την πλευρά μας ενισχύουμε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει την «πλούσια» πολιτιστική, ιστορική και αρχαιολογική μας κληρονομία ιδιαίτερα στην ορεινή Αχαΐα», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 20 από τους οποίους οι 10 είναι σοβαρά. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε μια έκρηξη που προκλήθηκε απ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυροί άνεμοι, που θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα και πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται . . .
LIFE STYLE

Μήνυμα έστειλε το μεσημέρι της Κυριακής μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού η σύντροφος του Δημήτρη Σταρόβα, Άννα Σταθάκη και μίλησε για την κατάσταση της υγείας του. «Ο Δη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν μετά από εκτροπή ΙΧ αυτοκινήτου στην Ιόνια Οδό. Η εκτροπή σημειώθηκε στο 179,6 χιλιόμετρο, κοντά στα διόδια Τερόβου κάτω από συνθήκες που διερευνά η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κάθε χρόνο, η εορτή των Αγίων Πάντων, αφιερώνεται από την ΕλληνικήΑστυνομία ως Ημέρα Τιμής στους αποστράτους της. Για το σκοπό αυτό,τελέστηκαν σήμερα (30-6-2024), δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς, στις έδρε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία. Σε  διαμέρισμα του 1ου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της οδού Σατωβριάνδου στην Πάτρα εντοπίστηκε το πτώμα ενός ανθρώπου. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην υψηλή ζώνη κινδύνου για πυρκαγιά για σήμερα Κυριακή η Αχαΐα. Σύμφωνα με το χάρτη στην επικίδυνη ζώνη βρίσκεται τόσο η Ηλεία οσο και η Αιτωλοακαρνανία.   Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας,
Image
Image

Search