Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διήμερο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου

Με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πάτρα το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πάτρας, στις 28 με 29 Ιουνίου, στον Έσπερο, στην πλατεία Γεωργίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18.30 το απόγευμα και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Ιουνίου

  • Επαναπροωθήσεις και Ναυάγια
  • Iasonas Apostolopoulos : Έλληνας ακτιβιστής και διασώστης προσφύγων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
  • Χριστιάννα Μουρούζη : Υπεύθυνη Ανθρωπιστικών Υποθέσεων με τους Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF)Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) , με εμπειρία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Συμβούλιο Προσφύγων.
  • Παλαιστινη
  • Εκπρόσωπός απο την Palestinian community in Greece – Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος
  • Προβολή Ντοκιμαντέρ: “142 Χρόνια”

Η ταινία του Στέλιου Κούλογλου για πρόσφυγες καταδικασμένους ως διακινητές στις ελληνικές φυλακές, με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο σε διεθνή προσπάθεια για τη σωτηρία τριών αθώων ανθρώπων.

  • Agyrtes σε άλλη μία full band εμφάνιση!

Σάββατο 29 Ιουνίου

  • “Μιλώντας για τον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς”
  • Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: “Μηδενική Ανοχή”: “Μισοαναπηρισμός, μία αθέατη μορφή ρατσισμού”, θα εκπροσωπηθεί από μέλος της κίνησης
  • @Eleana Kollia: “Queer κοινότητα και το αίτημα της συμπερίληψης”.
  • Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου : από την “Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην Ψυχική Υγεία”
  • Marilena Soulozeki : από την Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων
  • Υπεραστικοί γκρουπ με πολιτικό folk-rock ήχο
  • Grey Gallows bandμε την @Cleopatra Kaido με έναν μοναδικό dark wave ήχο

Το διήμερο αυτό θα αποτελέσει ξανά ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της πόλης, αφού προσπαθεί να φέρει κοντά όσους ενδιαφέρονται να συζητήσουν και να εκφράσουν απόψεις σχετικά με σημαντικά επίκαιρα ζητήματα.

Θα λειτουργήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛHΛΕΓΓΥΗΣ

Σας περιμένουμε!

(Αφίσα των Eirini Charitaki, @Nefeli Stamou, Νόρα Μαυρίδη, Sandy Mantzakou).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες τόσο για το αρχικό αυτοκίνητο που παρέσυρε τη 17χρονη στη  λεωφόρο Αθηνών, όσο και για όσους πέρασαν και δεν σταμάτησαν διεξάγει η αστυνομία, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μείν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική, καθώς και σήμερα Κυριακή (30.06.2024) θα είναι δύσκολες οι συνθήκες με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμένει . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ανέμελες στιγμές σε ένα πανηγύρι στην Κέρκυρα παραλίγο να καταλήξουν σε τραγωδία για ένα 7χρονο κορίτσι που άγγιξε κατά λάθος τα κάγκελα στον περίβολο της εκκλησίας που γινόταν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου μίας γυναίκας, 38 ετών, στο Κερατσίνι. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροτομής, η οποία θα δείξει εάν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην υψηλή ζώνη κινδύνου για πυρκαγιά για σήμερα Κυριακή η Αχαΐα. Σύμφωνα με το χάρτη στην επικίδυνη ζώνη βρίσκεται τόσο η Ηλεία οσο και η Αιτωλοακαρνανία.   Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας ένας πρωτοπόρος του εθελοντικού κινήματος της περιοχής μας και ιδιαίτερα του τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο επικεφαλής της γειτονικής μας Εθελοντικής Ομάδας "Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mια ολοκληρωμένη μελέτη για την διάσωση του περίφημου «ναυαγίου» στη Ζάκυνθο παρουσίασε χθες ομάδα εργασίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκο. Στην εκδή
Image
Image

Search