Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιωτόπουλος: «Βαριές οι πληγές από την καταστροφική φωτιά στην Τριταία - Η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων»

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, τις ώρες που η μεγάλη και καταστροφική φωτιά μαινόταν και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 όταν οι κάτοικοι μετρούσαν τις ζημιές τους και το φως της ημέρας αποκάλυπτε το μέγεθος της τραγωδίας, βρέθηκε στα χωριά της Τριταίας Ερυμάνθου ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Η απόγνωση και ο πόνος ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κτηνοτρόφων της περιοχής που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη, ενώ  ξεχείλιζε στην κάθε κουβέντα τους η οργή και η αγανάκτηση για την μη έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, αλλά και για την ανύπαρκτη πολιτική προστασία και αντιπυρική θωράκιση της περιοχής, πέραν του ...112.

Το χαμένος βιος, τα εκατοντάδες στρέμματα καμένων καλλιεργειών,  οι καμένες αγροικίες,  δάση, λιοστάσια, ποίμνια και αποθήκες ζωοτροφών αλλά και λογής αγροτικές εγκαταστάσεις, έγιναν ένα απέραντο μαύρο.

Τα χωριά Μαστραντώνη, Αγία Βαρβάρα, Κάλφα είναι πια κρανίου τόπος. Η όποια ικανοποίηση για όσους έσωσαν τα ζωντανά τους δίνει τη θέση της στην αγωνία της αναζήτησης γι’ αυτά τροφών και νερού.

Ο Αχαιός βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος, οφείλουν άμεσα να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου ‘‘που φυλάττουν Θερμοπύλας’’, ώστε να καταφέρουν να ξανασταθούν στα πόδια.

Και πρόσθεσε «Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή και στην οποία γίναμε μάρτυρες, όταν κτηνοτρόφοι από τα γύρω χωριά να στέλνουν ζωοτροφές στους πληγέντες σε  μια κορυφαία πράξη αλληλεγγύης που συνιστά την αισιοδοξία της επόμενης μέρας».

Τέλος, απευθυνόμενος στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη της φωτιάς ανέφερε «κι ένα μεγάλο μπράβο στους πυροσβέστες, στους εθελοντές πυροσβέστες, στους αστυνομικούς και σε όσους συνδράμουν στην κατάσβεση και τον έλεγχο της καταστροφικής αυτής πυρκαγιάς».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένας 59χρονος αυτοπυροβολήθηκε τη νύχτα της Κυριακής στην Ρουπακιά Ερυμάνθου και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου και διασωληνώθηκε. Ο  59χρονος φ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκύκλιο προς τις τοπικές διευθύνσεις της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε ο διοικητής, Γιώργο Τσιλιβάκης, ενόψει της πλήρους εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασί . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η παράταση της προθεσμίας για τους καθαρισμούς οικοπέδων –και την υποβολή των σχετικών δηλώσεων στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό- αναμένεται να λειτουργήσει ω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις αρχές της Γερμανίας για διακεκριμένη κλοπή που είχε κάνει σε ένα σπίτι διώκεται ένας Έλληνας ο οποίος είχε καταφύγει σε έναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλός είναι και σήμερα Δευτέρα, 1η Ιουλίου ο κινδυνος εκδήλωση πυρκαγιάς στη Δυτ. Ελλάδα.   Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, βρίσκοντ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι η επιλογή κατάθεσης Ηλεκτρονικού Αιτήματος Σύνδεσης Αποχέτευσης, είναι πλέον εφικτή και σε λειτουργία από τις 10 Ιουνίου. Η παραπάνω εφαρμογή εντάχθηκε στα πλαίσια της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Πάτρας (πρώην Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάτρας) στις 28-6-2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ., που  προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της
Image
Image

Search