Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Σβόλης: «Στηρίζουμε το δικαίωμα των συμβασιούχων στην εργασία»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, στηρίζοντας το δικαίωμα των συμβασιούχων για εργασία και το αίτημά τους για στήριξη του δικαστικού τους αγώνα από τη Δημοτική Αρχή.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» ανέφερε τα εξής:

«Η δική μου θέση εξ αρχής ήταν και παραμένει ότι τώρα που τα δημοσιονομικά της χώρας σιγά-σιγά βελτιώνονται έπειτα από πολλά χρόνια κρίσης και οικονομικής στενότητας, επιβάλλεται να υπάρχει μεγαλύτερη ροή χρημάτων στην αυτοδιοίκηση έτσι ώστε και προσλήψεις προσωπικού να έχουμε, αλλά και περισσότερα χρήματα για έργα. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι μπαλάκι. Δεν μπορεί, δηλαδή, η Λαϊκή Συσπείρωση της Πάτρας στο πρώτο κύμα εργαζόμενων να λέει πηγαίνετε στα δικαστήρια και θα σας στηρίξουμε και στο επόμενο κύμα εργαζομένων να μην έχει την ίδια θέση. Δεν μπορεί η Λαϊκή Συσπείρωση σε άλλους Δήμους να κάνει το ανάποδο από ό,τι στον Δήμο Πατρέων. Εγώ λέω ότι ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα στη δουλειά και στο να διαβιεί καλά και αξιοπρεπώς και έχει και το δικαίωμα να προσφύγει σε οποιοδήποτε ένδικο μέσο για να διεκδικήσει την εργασία του. Το νομικό πρόβλημα, το αν θα δικαιωθεί δηλαδή ή όχι, είναι θέμα του δικαστή. Εμείς, όμως, λέμε και ανθρώπινα και κοινωνικά ότι χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και ότι, πλέον, μπορούμε και να τους πληρώσουμε. Τώρα πια τα χρήματα από πρόστιμα παλαιών ετών, που αντιστοιχούν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμος Πατρέων τα έχει στείλει για είσπραξη μέσω Εφορίας, άρα θα εισπράξουμε πολλά χρήματα που δεν είχαμε άλλες χρονιές, άρα θα έχουμε περισσότερα έσοδα. Και άρα θα έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε κάποιους εργαζόμενους. Σταματάει, λοιπόν, αυτόματα το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι δεν έχουν χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι θα έχουμε περισσότερα χρήματα το 2024 και θα είναι τα χρήματα των ανθρώπων που χρωστούν από δημοτικές κλήσεις. Αυτά τα χρήματα είναι πάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποιο επιχείρημα για τη Δημοτική Αρχή για να μην πράξει το ανθρωπίνως σωστό.

Επιβάλλεται να σταθεί στο δικαστήριο στο πλευρό των εργαζομένων και να πει ότι ναι, τους χρειάζεται. Όταν πήγαμε στο Κοινοβούλιο είπα στον Δήμαρχο χτύπα την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας και διεκδίκησε πράγματα για την πόλη μας κι αν δεν σου ανοίξουν εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τους καταγγείλω δημόσια. Εμείς διεκδικούμε απέναντι σε Υπουργούς και Κυβέρνηση. Εγώ μπορώ να πω πράγματα απέναντι σε αυτό που πιστεύω πολιτικά. Εχω και την τόλμη και τη δυνατότητα να το κάνω. Αυτήν τη δυνατότητα, δυστυχώς, δεν την έχουν οι της Δημοτικής Αρχής. Πώς να τα βάλουν με το κόμμα τους; Εμείς είμαστε δίπλα στους συμβασιούχους. Ανθρώπινα και μόνο δεν μπορείς να πεις όχι σε έναν άνθρωπο που πληρώνεται με 500 ευρώ. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει εκτάκτως, παρά μόνον για ψηφίσματα για την Παλαιστίνη. Μακάρι να έχει την ευαισθησία ο Δήμαρχος και να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς εκεί θα είμαστε».

Από την πρώτη στιγμή στο Δημαρχείο βρέθηκαν και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Φίλιππος Οικονόμου και Μάχη Σιώρου και άλλα μέλη μας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου της Πάτρας σε αυτοκινητόδρομο, αλλά χαμηλών ταχυτήτων. Κανονικά θα έπρεπε σε παραβάσεις αυτού του . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
Image
Image

Search