ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Η εφ. Πατρίς αποκαλύπτει - Η ώρα της απολογίας για το Φίλιππο Καμπούρη και τη σύζυγό του

Η εφ. Πατρίς αποκαλύπτει - Η ώρα της απολογίας για το Φίλιππο Καμπούρη και τη σύζυγό του

Η εφ. Πατρίς αποκαλύπτει – Η ώρα της απολογίας για το Φίλιππο Καμπούρη και τη σύζυγό του

OxygenShop 11

Πως αποκαλύφθηκε η απάτη των 5 εκατομμυρίων ευρώ - Τα μηνύματα για τα νυχτερινά μαγαζιά.

«Ο Φίλιππος Καμπούρης με τη σύζυγό του διαπιστώθηκε ότι αποτελούν τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καθοδηγητική και κατευθυντήρια συμβολή στη συγκρότηση και τη διεύθυνσή της « αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βαρύ κατηγορητήριο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και 10 ακόμη κατηγορούμενους.

Η σύλληψή του το πρωί της Τρίτης ,έπεσε σαν βόμβα και αποκάλυψε μία απάτη -μαμούθ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ,σε βάρος του δημοσίου .

«Την παράνομη δράση τους ασκούν από τον Δεκέμβριο του 2013 «αναφέρουν οι αρχές εντοπίζοντας την πρώτη από τις 25 εικονικές εταιρείες.Η εφημερίδα Πατρίς παρουσιάζει τα στοιχεία της υπόθεσης που έφερε κατηγορούμενο με πέντε κακουργηματικά αδικήματα τον Φίλιππο Καμπούρη.

Η καταγγελία που οδήγησε στις συλλήψεις

Μία εργαζόμενη του Φίλιππου Καμπούρη είναι εκείνη που ανακαλύπτει έκπληκτη ότι άλλα ποσά λάμβανε και άλλα εμφανίζονταν στο σύστημα.

Η έρευνα ξεκινά μετά την καταγγελία της την 1η Οκτωβρίου 2025 .Σύμφωνα με τα όσα είπε στις αρχές ότι κατά το διάστημα 02.2021 -6.2024 εργαζόταν αποκλειστικά ως υπάλληλος του Φίλιππου Καμπούρη ,πλην όμως της οφείλει χρήματα που αντιστοιχούν είτε σε τμήμα του συμφωνηθέτος μισθού ,είτε σε επιδόματα .Επιπλέον αποκάλυψε στις αρχές :

– Τα χρήματα που είχε λάβει μέχρι τότε ως μισθό για την εργασία της προέρχονταν από τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών ,τις οποίες η ίδια δεν γνωρίζε.Η μία δε εξ αυτών αφορούσε σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας ,εστίασης και διασκέδασης.

– Δηλώθηκε ως εργαζόμενη με μισθούς μεγαλύτερους από αυτούς που λάμβανε και σε εταιρίες που αγνοούσε με μία από αυτές να είναι ακόμα και δημοσκοπήσεων.

Η εργαζόμενη ,μετά τις αποκαλύψεις έστειλε εξώδικο τις εταιρείες για να ανακαλύψει ότι είναι …εικονικές.

Στις 5 Σεπτεμβρίου η εργαζόμενη καταθέτει στις αρχές και ότι όταν απευθύνθηκε στον Φίλιππο Καμπούρη ,για να γίνουν οι διορθώσεις και να πληρωθεί την παρέπεμψε στον λογιστή του ο οποίος της είπε :»για όλες τις δηλώσει βασίστηκε στα στοιχεία που του έδινε η σύζυγος και δεν ευθύνεται αυτός.»

Οι εικονικές εταιρίες

Η έρευνα μετά την καταγγελία έδειξε ενδιαφέροντα στοιχεία για 25 εικονικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα

-18 εταιρείες δεν απασχόλησαν ποτέ προσωπικό

-15 εταιρείες δεν τηρούσαν κανέναν τραπεζικό λογαριασμό

-9 εταιρείες είχαν κοινό e mail επικοινωνίας με τουλάχιστον ένα εμπλεκόμενο νομικό πρόσωπο

-19 εταιρείες είχαν κοινή τηλεφωνική σύνδεση

-14 εταιρίες είχαν κοινή διεύθυνση έδρας ή υποκαταστήματος

-12 εταιρείες είχαν ασφαλίσει ως εργαζόμενο τουλάχιστον έναν από τα εμπλεκό μενα φυσικά πρόσωπα.

Η έρευνα έβγαλε λαβράκι και στον τρόπο που λειτουργούσαν καθώς διαπίστωσαν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες με τη δεύτερη ομάδα να έχει τους λεγόμενους «αχυρανθρώπους»

«Από την επεξεργασία και ανάλυση των χρηματοοικονομικών στα τραπεζικά ιδρύματα διαπιστώθηκε ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι εταιρείες δεν διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς ή περιουσία με σκοπό να μην είναι δυνατή η κατάσχεση χρημάτων από τον ΕΦΚΑ και τη Φορολογική Διοίκηση.»

Τα ποσά ζαλίζουν καθώς δεν έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 1.759.856,85 ευρώ .Επιπλέον οι εταιρείες υπό τα στοιχεία των αχυρανθρώπων εμφανίζουν οφειλές στην ΑΑΔΕ που ανέρχονται συνολικά σε 3.592.699 ,72 ευρώ ενώ έχουν εκδώσει τιμολόγια που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

«Ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του πίσω από τα εμπλεκόμενες εταιρείες»

Σύμφωνα με τις αρχές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και η σύζυγός του κρύβονταν πίσω από τις εμπλεκόμενες εταιρείες οι οποίες άλλαζαν κάθε φορά νομικό τύπο,διαχειριστή και τραπεζικούς λογαριασμούς ,διατηρώντας ωστόσο σταθερά το προσωπικό τους ,τους πελάτες και τους προμηθευτές τους.

«Σχεδιάζουν από κοινού τη συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης,θέτουν στόχους και αναθέτουν καθήκοντα στα άλλα μέλη της αχυρανθρώπους ,τους οποίους τοποθετούν σε θέσεις ευθύνης στις εμπλεκόμενες εταιρείες του δικτύου.Είναι σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα ,συστήνουν και διατηρούν ενεργά μέχρι και σήμερα νομικά πρόσωπα ,προκειμένου να τα χρησιμοποιούν για την παράνομη δράση τους.»αναφέρεται στα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο Φίλιππος Καμπούρης εμφανίζεται σε εννιά εταιρείες με τα εξής αντικείμενα:

-Δραστηριότητες διαφημιστικών γραφείων

-Υπηρεσίες ραδιοφωνικού σταθμού τοπικής εμβέλειας

-Παροχή υπηρεσιών από εκλογικούς συνδυασμούς νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης

-Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής έρευνας

Ανάμεσα στις εταιρείες είναι και του ΛΑΟΣ καθώς ο Φίλιππος Καμπούρης είναι ο πρόεδρος από 20.12.2023 .

Καμία εταιρεία δεν δηλώνει προσωπικό ενώ στο ΛΑΟΣ όσοι εργαζόμενοι εμφανίζονται στο σύστημα είναι προγενέστεροι από την ημερομηνία που ανέλαβε τη διαχείριση ο Φίλιππος Καμπούρης.

Οι διαφημίσεις νυκτερινών κέντρων που εντοπίστηκαν μέσω facebook

Το facebook μετατράπηκε σε χρήσιμο εργαλείο για τους αστυνομικούς για να συλλέξουν στοιχεία .

Ερευνώντας τους λογαριασμούς του Φίλιππου Καμπούρη και της συζύγου του εντόπισαν πολλές διαφημίσεις-προωθήσεις πολλών νυχτερινών κέντρων της Αθήνας ενώ αποκαλυπτικά ήταν και τα μηνύματα :«καλή αρχή Φίλιππε στο νέο ξεκίνημα του μαγαζιού ,καλορίζικο Φίλιππά μου,καλή επιτυχία ,πάντα γεμάτος ..»

Πηγή: patrisnews.com

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search