ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

σπιράλ: "Ούτε μια λέξη για τον ΣΟΨΥ από τον Δήμαρχο Πατρέων"

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει:

Πέρασε μία εβδομάδα και ο Δήμαρχος Πατρέων δεν έχει ακόμα απαντήσει σε όσα σοβαρά κατήγγειλε ο ΣΟΨΥ με σχετική του ανακοίνωση. «Μυωπική, κυνική και άστοχη» χαρακτηρίζει τη στάση του δήμου απέναντι του ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία. Η σιωπή από την πλευρά του δημαρχείου αποδεικνύει ενοχή και ισοδυναμεί με αποδοχή των χαρακτηρισμών.

Στην ουσία η σημερινή δημοτική αρχή αρνείται να αποδεχτεί τον κοινωνικό ρόλο που επί χρόνια επιτελεί ο ΣΟΨΥ στη στήριξη, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και συµπερίληψη των ψυχικά πασχόντων στην Πάτρα, καθώς και στην καταπολέµηση του στίγµατος και του κοινωνικού αποκλεισµού. Πρόκειται για μία άρνηση που εδράζεται σε ιδεοληπτική προσέγγιση, δεν ταυτίζεται με την άποψη της πλειοψηφίας των Πατρινών δημοτών και προσβάλλει βάναυσα τα εκατοντάδες µέλη του σωματείου, τους ψυχικά πάσχοντες, τους φροντιστές, το ιατρικό, το επιστηµονικό και το διοικητικό προσωπικό του.

Καλούμε τον Δήμαρχο να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, να αλλάξει στάση απέναντι στον ΣΟΨΥ, να αναγνωρίσει το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία και να φερθεί ως Δήμαρχος Πατρέων και όχι ως κομματικό φερέφωνο που διατυπώνει απόψεις που δεν εκφράζουν ούτε καν τον μέσο ψηφοφόρο του.

Όσο για το θέμα που στάθηκε αφορμή για αυτή την εντελώς άστοχη και αχρείαστη διένεξη, το σπιράλ ζητά από τη δημοτική αρχή να σταματήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του κυλικείου του νέου Δημαρχείου και να το αναθέσει στον ΣΟΨΥ. Ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα, η στοιχειώδης πολιτική ευαισθησία το επιβάλλει και το γεγονός ότι η ιδέα αποτελεί πρόταση μας δεν είναι ικανός λόγος για να την απορρίπτει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το όραμα της επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 χρόνια παραμένει κάτι παραπάνω από ζωντανο για την εθνική Γερμανίας. Η οικοδέσποινα του Euro 2024 σήκωσε με χαρακτηριστι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εθνική Ιταλίας ταξίδεψε στα γήπεδα της Γερμανίας με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε το καλοκαίρι του 2021, στο πλαίσιο του Euro 2020, όμως προσ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελβετία είναι η πρώτη φιναλίστ στους "8" του Euro 2024, καθώς επικράτησε 2-0 της Ιταλίας στο Βερολίνο. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν με κορυφαίο τον Ρουμπέρν Βάργκας, ήταν ανώτερο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ και δείχνει ασταμάτητος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του Πανελληνί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του, καθώς, όπως αναφέρεται από δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Ναυάγιο της Επανομής το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), ένας 33χρονος.;Όπως αναφέρει ο ANT1, για τη δυσχερή θέση που βρισκόταν ο αλλοδαπός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στην Κάτω Αχαΐα στον Πολυχώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές της παιδικής π
Image
Image

Search