Στην τελετή που έλαβε χώρα στην Γκόντομαρ και την οποία τέλεσε ο Επίσκοπος του Πόρτο στην κεντρική εκκλησία της πόλης παραβρέθηκαν αρκετοί παίκτες της Εθνικής Πορτογαλίας, συμπεριλαμβανομένων των Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ντανίλο Περέιρα και Ζοάο Φέλιξ, καθώς και ο Ισπανός προπονητής της, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Το προηγούμενο βράδυ ο Ολλανδός αμυντικός είχε ήδη παραστεί στην αγρυπνία με αρκετούς συμπαίκτες του και τον προπονητή τους Άρνε Σλοτ, όπου είχε συγκεντρωθεί η οικογένεια του επιθετικού των «Κόκκινων».
Το απόγευμα, παραβρέθηκαν επίσης ο Ουρουγουανός διεθνής της Λίβερπουλ Ντάργουιν Νούνιες, όπως και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της χώρας, ο ατζέντης των δύο παικτών Ζόρζε Μέντες, ο πρόεδρος της Πόρτο και πρώην προπονητής της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας-Μπόας και ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Η απουσία του αρχηγού της Σελεσάο, Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν προφανώς αξιοσημείωτη, ειδικά επειδή ο πρόωρος θάνατος του Ζότα προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο.
Σε απάντηση στην τραγωδία, ο σύλλογος αποφάσισε να αναβάλει την επανέναρξη των προπονήσεων. Η επιστροφή των παικτών στην προπόνηση, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή με ένα πρώτο κύμα ιατρικών εξετάσεων, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.
Σε αρκετούς αγώνες στο Euro Γυναικών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων προηγήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν τους. Τα συναισθήματα ήταν ιδιαίτερα έντονα πριν από τον αγώνα μεταξύ Φλουμινένσε και Αλ-Χιλάλ, όπου οι Πορτογάλοι παίκτες Ρούμπεν Νέβες και Ζοάο Κανσέλο ξέσπασαν σε κλάματα.
Αμέσως μετά τον αποκλεισμό του σαουδαραβικού συλλόγου, οι δύο παίκτες έφυγαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πάνε στο Γκοντόμαρ και να παραστούν στην κηδεία.
