ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρουσουβουόρι - Τσιτσιπάς 3-1: Αποκλεισμός-σοκ για τον Στέφανο στον δεύτερο γύρο του Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) έχασε για πρώτη φορά στην καριέρα του από τον Εμίλ Ρουσουβουόρι και αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας υπέστη ήττα σοκ από τον Φινλανδό, ο οποίος με τη νίκη του με 3-1 (7-6, 7-6, 3-6, 6-3) πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο του βρετανικού Όπεν.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στο διπλό των ανδρών. Εκεί που αγωνίζεται με τον αδερφό του, Πέτρο, με τις πιθανότητες ωστόσο να μην είναι με το μέρος τους, καθώς στην αναμέτρησή τους που διακόπηκε λόγω σκότους χάνουν 1-0 σετ από τους Αργεντινούς Μάξιμο Γκονζάλες και Αντρές Μολτένι.

Το ματς

Ο αγώνας στράβωσε από την αρχή για τον Τσιτσιπά, καθώς παρότι σέρβιρε πρώτος για να πάρει το πρώτο game του αγώνα στη συνέχεια και μόλις στο τρίτο game δέχθηκε το break από τον Ρουσουβουόρι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το πρώτο break point.

Ο Στέφανος έδειξε την ποιότητά του με δύο love σέρβις games για να μειώσει σε 4-3 και 5-4, ενώ με τη φόρα που διέθετε έσπασε το σερβίς του Φινλανδού για να κάνει το 5-5.

Ο Εμίλ σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ κάνοντας το 6-6, με συνέπεια το σετ να οδηγηθεί στο tie break. Εκεί ο αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν πιο ψύχραιμος, πήρε τους δύο πρώτους πόντους, δεν λύγισε στο μίνι σερί 3-0 που έκανε ο Στέφανος και με 8-6 πήρε το 13ο game και έκανε το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν σε γενικές γραμμές ίδιο με το πρώτο, με τη μόνη διαφορά ότι κανείς τενίστας δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του, καθώς αμφότεροι είχαν από μία ευκαιρία την οποία απώλεσαν. Ο Τσιτσιπάς στο μόλις στο πρώτο game και ο Ρουσουβουόρι στο έκτο.

Αυτό είχε ως συνέπεια και το δεύτερο σετ να οδηγηθεί στο tie break, εκεί που για ακόμη μία φορά ο Φινλανδός παρουσιάστηκε με καλύτερες αποφάσεις στα χτυπήματά του.

Γύρισε δύο φορές την εις βάρος του κατάσταση, αφού βρέθηκε πίσω τόσο με 9-8, όσο και με 10-9 και με τρεις διαδοχικούς πόντους (δύο άσοι και ένα διπλό λάθος του Στέφανου στο σερβίς) έκανε ξανά το 7-6 και πήρε προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

Παρά τους 10 άσους του, ο Τσιτσιπάς είχε και τέσσερα διπλά λάθη στο σερβίς του.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος παρουσιάστηκε αλλαγμένος στο court, βελτίωσε τα ποσοστά του στο τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σερβίς και μείωσε με άνεση σε 2-1, κάνοντας το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειαζόταν για τη μεγάλη ανατροπή.

Το break που ήθελε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήρθε γρήγορα, μόλις στο τρίτο game. Έτσι, διαμόρφωσε το 4-1 χωρίς να χάσει πόντο και έληξε με συνοπτικές διαδικασίες το τρίτο σετ με τέσσερις σερί πόντους στο ένατο game για να αντιστρέψει το εις βάρος του 30-0 κάνοντας το 6-3 στα games.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η απόδοση του Τσιτσιπά στο τρίτο σετ ήταν απλώς μία αναλαμπή. Ο Ρουσουβουόρι κέρδισε το τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ με 6-3 games και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Follow Us

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων του θεραπευτικού κέντρου “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”, αναφέρονται τα εξής: Οι εργαζόμενοι του Θ.Π.Κ. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”, μετά τις τετράωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια ανάσα απέχουν οι θερινές εκπτώσεις με τους καταναλωτές να είναι έτοιμοι για συμφέρουσες αγορές και τα καταστήματα διατεθειμένα να προσφέρουν χιλιάδες προϊόντα σε πολύ δελεαστικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Πλατάνι έξω από την Πάτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ ρομά και έχουν ειδοποιηθεί αστυνομία και ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με νεό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Mια γυναίκα ξεψύχησε σε πισίνα μπροστά στα δύο μικρά παιδιά της στη Θεσσαλονίκη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων του θεραπευτικού κέντρου “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”, αναφέρονται τα εξής: Οι εργαζόμενοι του Θ.Π.Κ. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”, μετά τις τετράωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν την περίοδο 11/
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Πλατάνι έξω από την Πάτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ ρομά και έχουν ειδοποιηθεί αστυνομία και ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου, σε ηλικία 80 ετών, του γνωστού πατρινού Μάκη Γιαννακόπουλου, βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος. Ο εκλιπών τη δεκαετία του ’90 άνοιξε το πρώτο κ
Image
Image

Search