ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2024, Ρουμανία - Ολλανδία 0-3: Σκούπισε τους Ρουμάνους με Χάκπο και Μάλεν και πέρασε επιβλητικά στους 8

Η Ολλανδία προβλημάτισε έντονα με την παρουσία της στη φάση των ομίλων όπου περιορίστηκε στην 3η θέση (πίσω από Αυστρία και Γαλλία) όμως στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της στο Euro 2024 φώναξε εκκωφαντικά "παρούσα" και... κατάπιε την δύσμοιρη Ρουμανία που βρέθηκε στο διάβα της.

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πήραν μία τεράστια και συνάμα άξια νίκη στην "Αλιάντς Αρένα" με σκορ 3-0, με τον εκπληκτικό Κόντι Χάκπο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του στο 20' και να βγάζει ασίστ στο δεύτερο γκολ μετά από ασύλληπτη ενέργεια και τον Ντόνιεν Μάλεν να σκοράρει δις μπαίνοντας αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους!

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τις 25 Ιουνίου 2000 (6-1 απέναντι στην Γιουγκοσλαβία) που η Ολλανδία κατάφερε να βάλει περισσότερα από ένα γκολ σε νοκ-άουτ αναμέτρηση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τους οράνιε να περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά που θα προκύψει από τη νικήτρια του ζευγαριού Αυστρία - Τουρκία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές και σε ένα βαθμό νευρικές στο ματς, με αποτέλεσμα το πρώτο τέταρτο να είναι απόλυτα ισορροπημένο και τους δύο γκολκίπερ να μην αισθάνονται κάποια ιδιαίτερη απειλή (ο Νίτα μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Σίμονς στο 6' και ο Φερμπρούχεν ήλεγχε την πορεία της μπάλας, στο σουτ του Μαν στο 14' που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι το 20ο λεπτό όπου εκεί είχαμε ανατροπή δεδομένων μέσω μίας υπέροχης ατομικής πρωτοβουλίας. Ο Χάκπο πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και συνέκλινε προς την αντίπαλη εστία, για να εξαπολύσει ένα πολύ δυνατό σουτ με το δεξί και να στείλει τη μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Νίτα (0-1).

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Κούμαν, που στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο μέσω εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας και με το τρίπτυχο Ρέιντερς-Ντάμφρις-Μπέρχβαϊν να είναι σε μεγάλα κέφια κυνήγησαν με ιδιαίτερες αξιώσεις ένα δεύτερο γκολ έχοντας ως εφαλτήριο τη δεξιά πτέρυγα.

Σε δύο περιπτώσεις το άγγιξαν, όμως η κεφαλιά του Ντε Φράι από το ύψος της μικρής περιοχής στο 26' έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και το σουτ του Σίμονς από πλεονεκτική θέση στο 44' (ύστερα από φοβερό γύρισμα της μπάλας του Ντάμφρις) ήταν άστοχο, για να παραμένει έτσι το 1-0 για τους οράνιε.

Οι Ρουμάνοι, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο για σχεδόν 25 λεπτά, είχαν τη μοναδική εύστοχη τελική στο πρώτο μέρος στο 45' αλλά το σουτ του Μαν βρήκε τον Φερμπρούχεν σε ετοιμότητα, με το φινάλε του πρώτο μέρους να βρίσκει την Ολλανδία ικανοποιημένη μεν για το καλύτερο 45λεπτό της στο τουρνουά αλλά και ελαφρώς δυσαρεστημένη που δεν μετουσίωσε την υπεροχή της με ακόμη ένα γκολ.

Οι οράνιε ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Ντεπάι να βρίσκεται σε θέση βολής στο 54' αλλά τον Ράτιου να γλιτώνει την ομάδα του από τα χειρότερα με σωτήρια προβολή, ενώ στο 58' ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χάκπο πήγε να πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης, όταν κουβάλησε για 40 μέτρα τη μπάλα και έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, υποχρεώνοντας τον Νίτα σε σπουδαία επέμβαση, με τον φορ της Λίβερπουλ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 64' αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με την εικόνα του αγώνα να δείχνει... Ολλανδία, ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 72ο λεπτό για να φρεσκάρει την ομάδα του και να την κάνει πιο επιθετική, με τους οράνιε να έχουν πάντως νέα μεγάλη ευκαιρία στο 73' αλλά τον Φέρμαν να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ και να κρατάει "ζωντανό" το ματς και την υπόθεση πρόκριση.

Ωστόσο, η τύχη των Ρουμάνων στέρεψε δέκα λεπτά αργότερα όπου οι παίκτες του Κούμαν βρήκαν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που άξιζαν ολοκληρωτικά.

Στο 83' ο Χάκπο κατάφερε με μαγικό τρόπο να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου πριν αυτή βγει εκτός τελικής γραμμής, για να τη γυρίσει στον Μάλεν και εκείνον να κάνει το 2-0 με πλασέ, έχοντας τρυπώσει στη μικρή περιοχή των Ρουμάνων.

Το γκολ αυτό έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες των Ρουμάνων για πρόκριση στους 8 και κλείδωσε το ματς για την Ολλανδία, με τους παίκτες της να μην αφήνουν όμως το πόδι από το γκάζι και να βάζουν και τρίτο γκολ ως κερασάκι στην τούρτα.

Αυτό ήρθε μέσα από ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Μάλεν να φεύγει σφαίρα προς την αντίπαλη περιοχή και μετά από κοφτή ντρίμπλα σε αντίπαλο να νικάει με δυνατό συρτό σουτ τον Νίτα, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των οράνιε στους 8.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38' Ρακοβίτσαν), Μ. Μάριν (72' Τσικαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88' Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72' Άλιμπεκ), Ντραγκούς (72' Μιχάιλα)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69' Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69' Φέρμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν (46' Μάλεν), Ντεπάι (90+2' Ντεπάι), Χάκπο (84' Βέχορστ)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

του Διονύση Τεμπονέρα Είναι πραγματικά παράδοξο αυτό που συμβαίνει στον προοδευτικό χώρο, λίγες μέρες μόνο μετά το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Παράδοξο και εντελώς αναντίστ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλκιβιάδη Σιαράβα* Οι γυναίκες αναλαμβάνουν σχεδόν τριπλάσια καθημερινή φροντίδα για παιδιά, σπίτια και ηλικιωμένους σε σύγκριση με τους άνδρες. Αυτό αποτελεί σημαντικό εμπό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποσοστό άνω του 30% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου μετά από το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Αίγυπτο για το Προολυμπιακό τουρνουά. Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του γνωστού κατασκευαστή Νίκου Καπογιαννόπουλου σε ηλικία 71 ετών. Ο Νίκος Καπογιαννόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτη έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, ζητώντα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών, που έπληξαν το Δήμο Ερυμάνθου και ιδιαίτερα την ημιορεινή περιοχή στο χωριό Κάλφα Αχαΐας και των όμορων οικισμών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης κρί
Image
Image

Search