ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2024, Πολωνία - Αυστρία 1-3: Με τριάρα μπαίνει δυνατά στο "παιχνίδι" της πρόκρισης στους 16

Η Αυστρία πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο και μπαίνει "δυνατά" στη μάχη της πρόκρισης στους "16" του Euro 2024. Οι Αυστριακοί επικράτησαν 3-1 της Πολωνίας, η οποία πλέον έχει ελάχιστες πιθανότητες, για να συνεχίσει στην διοργάνωση.

Ο Γκέρνοτ Τράουνερ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό, ωστόσο ο Πιόντεκ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 30'. Στο δεύτερο μέρος, η Αυστρία "καθάρισε" το παιχνίδι.Ο Μπαουμγκάρντνερ έβαλε σε θέση οδηγού ξανά την ομ

άδα του Ράνγκνικ στο 66', με τον Αρναούτοβιτς να βάζει το "κερασάκι" από την άσπρη βούλα στο 78'.

Η Αυστρία πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο και μένει ζωντανή, έχοντας ένα τελευταίο ματς με την Ολλανδία (25/6, 19:00). Από την άλλη, η Πολωνία παραμένει στο μηδέν, ενώ την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με την Γαλλία (25/6, 19:00).

Το ματς
Οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και νωρίς, νωρίς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μουένε έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Τράουνερ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ.

Η Πολωνία ανέβηκε, προσπαθώντας να απαντήσει άμεσα. Στο 18' ο Ζαλέβσκι έκανε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο. Στο 30' οι Πολωνοί βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπέντναρεκ έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα, ο Πιόντεκ πήρε την κατοχή και πλάσαρε επιτυχημένα για το 1-1.

Η Αυστρία αντεπιτέθηκε στο 37ο λεπτό, με τον Ζάμπιτσερ να πατάει στην περιοχή, να εκτελεί, αλλά την μπάλα να σταματάει στα σώματα. Ο παίκτης της Ντόρτμουντ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ από μακριά στο 42'. Το πρώτο μέρος έκλεισε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιελίνσκι και τον Πενς να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η Αυστρία μπήκε στο δεύτερο μέρος, έχοντας την κατοχή, ωστόσο δεν έδειξε αισθητά την παρουσία της στην περιοχή των Πολωνών. Στο 51' ο Πος πήρε μία κεφαλιά, με τον Στσέζνι να μπλοκάρει άνετα. Οι Πολωνοί στη συνέχεια ισορρόπησα, με τον Προμπίερζ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 60' τους Σβιντέρσκι και Λεβαντόβσκι.

Οι ποδοσφαιριστές του Ράνγκνικ πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Οι Αυστριακοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα. Από τα αριστερά, ο Πρας έκανε την πάσα, ο Αρναούτοβιτς άνοιξε χώρο με ωραία προσποίηση, ο Μπάουμγκαρντνερ πήρε την κατοχή, εκτέλεσε εξαιρετικά και έγραψε το 2-1. Στη συνέχεια, ο Πενς απέκρουσε σουτ του Ζβιντέρσκι.

Η Αυστρία στο 78ο λεπτό "κλείδωσε" το σπουδαίο τρίποντό της. Ο Ζάμπιτσερ έφυγε σε θέση τετ α τετ, μετά από λάθος απομάκρυνση των Πολωνών. Προσπάθησε να περάσει τον Στσέζνι, ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αρναούτοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έγραψε το 3-1.

Οι Αυστριακοί δεν άφησαν το ματς ακόμη και μετά το 3-1, αναζητώντας και τέταρτο γκολ. Στο 84' είχε καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Πος, ενώ στο 85' ο Λάιμερ έφτασε μία ανάσα από το 4-1, αλλά αστόχησε από δύσκολη γωνία.

Η ενδεκάδα της Πολωνίας: Στσέζνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι (46' Μόντερ), Ζαλέβσκι, Σλισς (75' Γκροζίτσκι), Μπούσκα (60' Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι, Πιόντεκ (60' Λεβαντόβσκι)
Η ενδεκάδα της Αυστρίας: Πενς, Μουένε (63' Πρας), Τράουνερ (59' Ντάνσο), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46' Βίμερ), Λάιμερ, Μπάουμγκαρντνερ (81' Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81΄Γκρέγκοριτς).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης παιδιών σε κατασκήνωση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο». . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει: Πέρασε μία εβδομάδα και ο Δήμαρχος Πατρέων δεν έχει ακόμα απαντήσει σε όσα σοβαρά κατήγγειλε ο ΣΟΨΥ με σχετική του ανακοίνωσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» ομόφωνα είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στην αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της Folli Follie, υπέρ της π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς για την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης προς τους πυρόπλη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, μετά την εύρεση στρατιωτικού υλικού στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και άνδρες της Π.Υ, αλλά και ασθενο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναντήσεις με Υπουργούς της Κυβέρνησης στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Στη συνάντηση με τον
Image
Image

Search