ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Χρυσό μετάλλιο ο Μπίλας στα 50μ. πεταλούδα

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου χάρισε στην Ελλάδα ο Στέργιος Μπίλας.

Ο 23χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μιμούμενος τον Απόστολο Παπαστάμο που αναδείχθηκε χθες (17/6) πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική.

Ένα χρόνο αφότου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Κ23, στο Ευρωπαϊκό του Δουβλίνου, ο Μπίλας πήγε ένα βήμα παραπάνω. Παρότι κολύμπησε λίγο πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (23.06) που πέτυχε στον ημιτελικό, το 23.15 ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο και τη σημαντικότερη επιτυτχία της καριέρας του ως τώρα. Ηδη από το ξεκίνημα της 2ης ημέρας, η Ελλάδα κατακτά δεύτερο χρυσό, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο χώρες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών).

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. πεταλούδα ανδρών:

Στέργιος Μπίλας (ΕΛΛΑΔΑ) 23.15
Σιμόν Μπούχερ (Αυστρία) 23.19
Ντάνιελ Γκράτσικ (Τσεχία) 23.26
Μεϊρόν Αμίρ Τσερούτι (Ισραήλ) 23.28
Βλάντισλαβ Μπούκοφ (Ουκρανία) 23.32
. Σεμπάστιαν Σάμπο (Ουγγαρία) 23.32
Ντένις Ποπέσκου (Ρουμανία) 23.43
Νίκολα Μίλιενιτς (Κροατία) 23.71

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο (1-1) έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Σλοβακίας με τη Ρουμανία στη Φρανκφούρτη, το οποίο βόλεψε και τους δύο σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο ματς. Οι Σλοβάκοι πήραν κεφ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η σύγκρουση στην Στουτγκάρδη δεν βρήκε νικήτρια καθώς έμεινε στο 0-0, όμως είχε μία ομάδα να χαμογελάει και μία να κλαίει. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το Βέλγιο, αφού στην τετραπλή . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 35χρονου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού και ο τραυματισμός με μαχαίρι του 45χρονου Κοσοβάρου συγκρατούμενου του. Δράστης είναι ένας ι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «UPatras Stars» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών των φοιτητών τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «UPatras Stars» με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών των φοιτητών του. Ο διαγωνισμός,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες απο τεχνικούς πραγματογνώμονες, για τα αίτια το τραγικού εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εργοτάξιο παραγωγής ασφαλτομίγματος στην περιοχή Λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά την Τετάρτη 26/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Σκάλα Μεσσηνίας με 40,9 °C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτ
Image
Image

Search