ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Κούπα και Ευρώπη με buzzer beater στο 96'! Ο Βαγιαννίδης χάρισε το 20ο Κύπελλο στο τριφύλλι

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson είχε ένταση, πάθος, τρεις αποβολές, εναλλαγές συναισθημάτων αλλά όχι καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και κρίθηκε με ένα γκολ buzzer beater από τον Γιώργο Βαγιαννίδη στο 90+6' το οποίο έκρινε τον τίτλο και έδωσε στον Παναθηναϊκό το 20ο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι πράσινοι ουσιαστικά στην τελευταία επίθεση του αγώνα, βγήκαν από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι στο οποίο ήρθε ο Βαγιαννίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς και με δυνατό σουτ την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Κουέστα.

Το γκολ του Βαγιαννίδη έστειλε στον ουρανό και τους φίλους του Παναθηναϊκού καθώς το τριφύλλι εκτός από το τρόπαιο εξασφάλισε και την Ευρωπαϊκή έξοδο για τη σεζόν 2024-25 και την ίδια ώρα όλοι οι παίκτες από τον πάγκο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

Αντίθετα οι παίκτες του Άρη δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι συνέβη και πως έχασαν το τρόπαιο αυτό καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έδειξαν καλύτερο πρόσωπο.

Στη διάρκεια των 90λεπτών τις δύο ομάδες τις κυρίευσε το άγχος καθώς εκτός από έναν τίτλο είχαν να διαχειριστούν και την Ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη σεζόν και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Για αυτό και οι φάσεις στα 90 λεπτά ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και η ένταση και το πάθος πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν δύο παίκτες του Άρη σε διάστημα έξι λεπτών, οι Νταρίντα στο 65' και Εμβοντό στο 71', ενώ ο Παναθηναϊκός που έμεινε πρώτος με ποδοσφαιριστή λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο είδε τον Κώτσιρα να αφήνει τους πράσινους με δέκα στο 51'.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Χρήστος Κόντης, εκ μέρους του Παναθηναϊκού, προχώρησε σε μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο φινάλε των playoffs. Ο Φώτης Ιωαννίδης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα αντί του Γερεμέγεφ.

Ο Λοντίγκιν διατήρησε τη θέση του κάτω από την εστία με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ αριστερά ενώ οι Γεντβάι-Αράο βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας του τριφυλλιού. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Τσέριν με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μαντσίνι, Μπακασέτα και Μπερνάρ και τον Φώτη Ιωαννίδη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική των playoffs έκανε δύο αλλαγές με τους Σαβέριο και Βερστράτε να μένουν εκτός ενδεκάδας και τους Σαμόρα και Μάνου Γκαρσία να μπαίνουν στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κουέστα με τον Οντουμπάτζο να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μοντόγια αριστέρα ενώ οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς σε ένα ακόμη ματς ήταν το δίδυμο των στόπερ. Στο κέντρο ως εξάρι έπαιξε ο Εμβοντό που είχε δίπλα του τους Μανού Γκαρσία και Νταρίντα με τους Σουλεϊμάνοφ και Σαμόρα να παίζουν δεξιά και αριστερά ενώ ο Μορόν ήταν στην κορυφή της επίθεσης των τυπικά φιλοξενούμενων.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς κάποια σπουδαία φάση ανάμεσα στις δύο ομάδες που έδωσαν περισσότερο έμφαση στο πως θα αναχαιτίσουν η μία την άλλη και όχι πως θα δημιουργήσουν ενώ φάνηκε πως τόσο οι παίκτες του Κόντη όσο και αυτοί του Μάντζιου αντιμετώπιζαν πρόβλημα στις μεταβιβάσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν υπήρχε τελική στην εστία από καμία από τις δύο ομάδες.

Κοντά στο 1-0 ο Άρης στο 25'
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Άρη και ήρθε στο 25' με τους κίτρινους να βρίσκονται κοντά στο 1-0 με κεφαλιά του Φαμπιάνο και τον Λοντίγκιν να σώζει τον Παναθηναϊκό. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον κεντρικό αμυντικό του Άρη στο δεύτερο δοκάρι να πηδάει ψηλότερα, να παίρνει την κεφαλιά και τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού με το ένα χέρι να σταματάει τη μπάλα και εν συνεχεία την πράσινη άμυνα να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και δεξιά, έκανε ωραία ντρίμπλα και απέφυγε τον αντίπαλο του αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό μπλόκαρε σταθερά ο Κουέστα.

Οι δύο αυτές φάσεις, μια για κάθε ομάδα, ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στο πρώτο ημίχρονο του τελικού το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες ο Κώτσιρας
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες που βγήκαν με τις ίδιες ενδεκάδες στον αγωνιστικό χώρο αλλά αρκετά σύντομα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι και αυτό γιατί στο 51' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Γιάννης Κώτσιρας έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Ζαμόρα και είδε την κίτρινη κάρτα από την Φραπάρ. Η οποία ήταν η δεύτερη καθώς ο Έλληνας μπακ είχε δει μια ακόμη στο τέλος του πρώτου μέρους και μετά από έναν διαπληκτισμό που είχε και πάλι με τον Ζαμόρα.

Οπότε ο Άρης από το 52' βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο και τον Μαντσίνι σε ρόλο δεξιού μπακ για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Μάντζιου εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και άρχισαν να απειλούν. Αρχικά στο 55' όταν έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Ζαμόρα, αυτός επιχείρησε να μπει στη περιοχή αλλά όταν έκανε το σουτ ο Γεντβάι έβαλε την κόντρα και σταμάτησε τη μπάλα. Ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σουλεϊμάνοφ πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το γύρισμα με τον Ζαμόρα να πλασάρει έξω.

Ο Άρης απείλησε και στο 60' μετά το λάθος του Πέρεθ στο κέντρο με τον Μορόν να κλέβει τη μπάλα, βγήκε στην επίθεση, έκανε το σουτ με τον Λοντίγκιν να τον σταματάει.


Με δέκα και ο Άρης λόγω αποβολής του Νταρίντα
Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 65' καθώς και ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Νταρίντα πάτησε τον Αράο, οι πράσινοι έτρεξαν προς την Φραπάρ για να ζητήσουν τη δεύτερη κάρτα για τον Τσέχο και η γαλλίδα την έδειξε μετά από λίγο με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να μένει και αυτή με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.Ο Έλληνας τεχνικός αν και είχε ετοιμάσει τον Γιάννη Φετφατζίδη για να τον ρίξει στο ματς εν τέλει έβαλε τον Βερστράτε αντί του Γκαρθία.

Χτύπημα του Εμβοντό στον Μπακασέτα και με εννιά ο Άρης
Στο 71' πέντε λεπτά μετά την πρώτη αποβολή για πλευράς Άρη ήρθε και μια δεύτερη, μια απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Εμβοντό ο οποίος χτύπησε τον Μπακασέτα με τις τάπες. Ο Έλληνας μέσος στην προσπάθεια του να κλέψει τη μπάλα έκανε φάουλ στον μέσο του Άρη ο οποίος την ώρα που έπεσε χτύπησε τον Μπακασέτα καθώς άπλωσε το πόδι του με αποτέλεσμα να τον βρει στο στήθος και η Φραπάρ που ήταν κοντά έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα με τον Άρη να μένει με εννιά.Με τον Παναθηναϊκό να είναι με παίκτη παραπάνω στο

ν αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του τριφυλλιού πήραν τα ηνία του ματς και στο 79' θα μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ όταν άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον Μπερνάρ τελικό αποδέκτη. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ το οποίο βρήκε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Κουέστα.

Ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα πλασέ υπό κακές προϋποθέσεις από το ύψος τπυ πέναλτι με τη μπάλα να φεύγει έξω. Στο 83' ο Αράο που είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παναθηναϊκός γύρισε με υπομονή τη μπάλα έξω από την περιοχή του Άρη, αυτή έφτασε στον Μπακασέτα που έκανε σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Πήρε τον τίτλο με buzzer beater του Βαγιαννίδη
Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Όταν σε μια ωραία ανάπτυξη από τα αριστέρα ο Χουάνκαρ γύρισε παράλληλα τη μπάλα προς τον Βαγιαννίδη που ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουέστα και έκανε το 1-0 για τους πράσινους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι (63' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Εμβοντό, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (68' Βερστράτε), Ζαμόρα, Μορόν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Αυλαία στις Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ  που εξετάστηκαν στα τελευταία μαθήματα Ειδικότητας. Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ” . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής. Ο στυγνός δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας κάτω από δρακόντε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα αλλα και στην ευρύτερη περιοχή από τον είδηση του θανάτου του Διονύση Γκοτσούλια, που διετέλεσε Δήμαρχος Κ. Αχαϊας από το 1995 έως το 2010.  Ο 69χρονος έχασε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στήν ἱστορική συνοικία τοῦ Βλατεροῦ Πατρῶν, ὑπάρχει Πλατεία, ἡ ὁποία φέρει τό ὂνομα τοῦ Ἣρωα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως, Ὀδυσσέως Ἀνδρούτσου, ὃπου καί ἡ προτομή του. Κάθε χρόνο στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα αλλα και στην ευρύτερη περιοχή από τον είδηση του θανάτου του Διονύση Γκοτσούλια, που διετέλεσε Δήμαρχος Κ. Αχαϊας από το 1995 έως το 2010.  Ο 69χρονος έχασε τη μάχη με δύσκολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στήν ἱστορική συνοικία τοῦ Βλατεροῦ Πατρῶν, ὑπάρχει Πλατεία, ἡ ὁποία φέρει τό ὂνομα τοῦ Ἣρωα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως, Ὀδυσσέως Ἀνδρούτσου, ὃπου καί ἡ προτομή του. Κάθε χρόνο στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε, αποφάσισε να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της
Image
Image

Search