ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λάτσιο - Γιουβέντους 2-1: Ο Μίλικ νίκησε τον Μανδά και έστειλε την βέκια σινιόρα στον τελικό του Coppa Italia

Το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Coppa Italia βρήκε κάτοχο και αυτή είναι η Γιουβέντους, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να χάνει μεν 2-1 από την Λάτσιο του Χρήστου Μανδά (βασικός κάτω από την εστία) αλλά να καταφέρνει να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο ημιτελικό στο Τορίνο και να δηλώνει παρούσα στο μεγάλο ραντεβού της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού της χώρας, για 22η φορά στην ιστορία της.

Οι πρωτευουσιάνοι άγγιξαν το όνειρο αφού με δύο γκολ του Τάτι Καστεγιάνος (από ισάριθμες ασίστ του Λουίς Αλμπέρτο) στα πρώτα 49 λεπτά πήραν αβαντάζ δύο γκολ και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως επτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου μίλησε η χρυσή αλλαγή του Αλέγκρι.

Ο λόγος για τον Αρκάντιους Μίλικ, με τον Πολωνό στράικερ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, ένα λεπτό αφότου είχε πάρει τη θέση του Βλάχοβιτς, και να μειώσει σε 2-1 και να υπογράψει την πρόκριση της βέκια σινιόρα στον τελικό όπου περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι Αταλάντα-Φιορεντίνα (1-0 οι βιόλα στο πρώτο ματς).

Το ματς
Η Γιουβέντους μπήκε στο "Ολίμπικο" έχοντας ένα μαξιλάρι ασφαλείας με το υπέρ της 2-0 στο Τορίνο στον πρώτο ημιτελικό, όμως μόλις στο 12ο λεπτό η Λάτσιο μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης: ο Λουίς Αλμπέρτο εκτέλεσε κόρνερ και ο Καστεγιάνος νίκησε κατά κράτος τον Σάντρο στην εναέρια μονομαχία τους, για να πάρει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να εκτελέσει τον Περίν (1-0).

Στο 23ο λεπτό η βέκια σινιόρα φλέρταρε με την ισοφάριση όμως ο Μανδάς σταμάτησε σωτήρια με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Βλάχοβιτς, για να μείνει έτσι το αβαντάζ της Λάτσιο μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και να δώσει έξτρα ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος.

Μάλιστα, το ματς "πήρε φωτιά" στο 49' όταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ των λατσιάλι συνεργάστηκαν υποδειγματικά και πάλι, με τον δημιουργό Αλμπέρτο να βγάζει κάθετη πάσα στον Καστεγιάνος και τον Αργεντινό φορ να εκτελεί τον Περίν (2-0).

Έχοντας ακυρώσει το αβαντάζ της Γιουβέντους από τον πρώτο ημιτελικό και με τον κόσμο στο πλευρό της να της δίνει ώθηση η ομάδα του Τούντορ ήταν καλύτερη μέχρι μέχρι το 70ο λεπτό, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η βέκια σινιόρα ισορρόπησε το ματς και χάρη στις κινήσεις του Αλέγκρι από τον πάγκο ανέτρεψε τα δεδομένα.

Αυτό έγινε ουσιαστικά στο 83ο λεπτό, με τον Γουεά (είχε μπει στο 70ο λεπτό) να κάνει διαγώνιο σουτ εντός περιοχής και τον Μίλικ να ακολουθεί ως τρέιλερ τη μπάλα, για να την βρει μέσα από τη μικρή περιοχή και να μειώνει σε 2-1, με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια, η Λάτσιο έψαξε το τρίτο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, με όσες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις είχαν απομείνει στους παίκτες της, όμως η Γιουβέντους είχε πάρει το μομέντουμ και απορρόφησε την όποια πίεση με επιτυχία, για να πανηγυρίσει μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia που θα την κάνει να επιστρέψει στο "Ολίμπικο" για να διεκδικήσει στις 15 Μαΐου το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΛΑΤΣΙΟ: Μανδάς, Καζάλε, Ρομανιόλι, Χίλα (46' Πάτρικ), Χισάι, Κατάλντι (81' Ροβέλα), Γκεντουζί (85' Πέδρο), Μάρουσιτς, Άντερσον (61' Βεσίνο), Αλμπέρτο, Καστεγιάνος (81' Ιμόμπιλε)
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Ντανίλο, Μπρέμερ, Σάντρο, Καμπιάζο (70' Γουεά), Μακένι (81' Γιλντίζ), Ραμπιό, Λοκατέλι, Κόστιτς, Βλάχοβιτς (82' Μίλικ), Κιέζα (90+2' Αλκαράς)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Γιουβέντους - Λάτσιο 2-0 (50' Κιέζα, 64' Βλάχοβιτς)
Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0 (31' Μαντράγκορα)
ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Λάτσιο - Γιουβέντους 2-1 (12' 49' Καστεγιάνος / 83' Μίλικ)
24/04 22:00 Αταλάντα - Φιορεντίνα

Το πρόγραμμα του τελικού
15/05 Φιορεντίνα ή Αταλάντα - Γιουβέντους

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου & Περιφορά του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών. https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE% . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Πλήθη πιστῶν κατέκλυσαν τούς Ναούς τῆς Ἀποστολικῆς πόλεως τῶν Πατρῶν, τόσο κατά τήν Μεγάλη Πέμπτη τό βράδυ, στήν Ἀκολουθία τῶν Παθῶν, ὃσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κεντρική Μακεδονία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Μ. Παρασ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά και κάποιες βροχές θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024), καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός.  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search