ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ 3-4 πέν. (1-1): Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Το ευρωπαϊκό Clasico (τρίτη σερί χρόνια που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στα νοκ-άουτ) μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ καθήλωσε το κοινό για σχεδόν 3 ώρες και το φινάλε βρήκε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να αποδεικνύεται περισσότερο ανθεκτική απέναντι σε εκείνη του Πεπ Γκουαρδιόλα και να παίρνει μία τεράστια πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.

Οι μερένγκες έριξαν την πρώτη βολή προηγούμενοι στο 12' με τον Ροντρίγκο, με το φινάλε του πρώτου μέρους να τους βρίσκει να αντέχουν στην πίεση των πρωταθλητών Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου αλλά στο δεύτερο να παίζουν ολοένα και περισσότερο παθητικά και να το πληρώνουν στο 76', με τη δίκαιη ισοφάριση του Ντε Μπρόινε.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε παρά την ξεκάθαρη υπεροχή των γηπεδούχων στο 90λεπτο (26 -6 οι τελικές, 8-3 οι εύστοχες) και με το έξτρα ημίωρο της παράτασης να φέρνει αναπόφευκτα κόπωση, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρωσική ρουλέτα, εκεί όπου τα 14 τρόπαια των Μαδριλένων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θάμπωσαν ακόμη και την υπερομάδα της Σίτι.

Και αυτό γιατί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά από το εύστοχο χτύπημα του Άλβαρες και την απόκρουση πέναλτι του Μόντριτς από τον Έντερσον, η συνέχεια ήταν μαγική για αυτούς, με τον Λούνιν να κατεβάζει τα ρολά στους Μπερνάρντο Σίλβα και Ματέο Κόβατσιτς και τον Ρίντιγκερ να παίρνει τη σκυτάλη για να γράψει το 4-3 και να στείλει στην Ρεάλ στον 7ο ουρανό της ευτυχίας.

Ήτοι, στους "4" του Champions League απέναντι στην Μπάγερν και δύο ματς μακριά από ακόμη έναν τελικό Champions League, όπου αν βρεθεί στο "Γουέμπλεϊ", θα διεκδικήσει την 1η Ιουνίου το 15ο τρόπαιο στην τεράστια ιστορία της στο θεσμό.

Η σειρά των πέναλτι

  • Εύστοχος ο Άλβαρες, 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι
  • Ο Έντερσον απέκρουσε το πέναλτι του Μόντριτς
  • Ο Λούνιν έμεινε στο κέντρο της εστίας του και μπλόκαρε το πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα
  • Εύστοχος ο Μπέλιγχαμ, ισοφαρίζει 1-1 η Ρεάλ
  • Ο Λούνιν απέκρουσε το πέναλτι του Κόβατσιτς
  • Εύστοχος ο Βάθκεθ, 2-1 η Ρεάλ
  • Εύστοχος ο Φόντεν, ισοφαρίζει 2-2 η Μάντσεστερ Σίτι
  • Εύστοχος ο Νάτσο, 3-2 η Ρεάλ
  • Εύστοχος ο Έντερσον, ισοφαρίζει 3-3 η Μάντσεστερ Σίτι
  • Εύστοχος ο Ρίντιγκερ, 4-3 η Ρεάλ και πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τους παίκτες της Σίτι να προσπαθούν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους μέσω κατοχής και εκείνους της Ρεάλ να επιχειρούν να πιέσουν ψηλά για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων, με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 10ο λεπτό όπου ο Έντερσον μπλόκαρε σταθερά το φιλόδοξο σουτ του Καμαβινγκά.

Δύο λεπτά αργότερα το "Έτιχαντ" πάγωσε, με τους Μαδριλένους να μυρίζονται... αίμα βλέποντας κενά στην οπισθοφυλακή της Σίτι και να τα εκμεταλλεύονται. Από κάθετη πάσα του Βαλβέρδε ο Βινίσιους βγήκε στην πλάτη της άμυνας των πρωταθλητών Αγγλίας και Ευρώπης και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Ροντρίγκο να έχει πάρει θέση στο ύψος της μικρής περιοχής και να νικάει με διπλή προσπάθεια τον Έντερσον.

 

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να ανακτήσουν την ηρεμία και την αυτοκυριαρχία τους και η συνέχεια τους βρήκε να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ αλλά να μη σκοράρουν, είτε λόγω δικής τους αναποτελεσματικότης είτε λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Λούνιν.

Στο 17ο λεπτό ο Χάλαντ έστειλε τη μπάλα άουτ παίρνοντας κεφαλιά από καλή θέση και δύο λεπτά αργότερα φλέρταρε ακόμη περισσότερο με την ισοφάριση, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του και στο κατέβασμά της ο Μπερνάρντο Σίλβα αιφνιδιάστηκε και την έστειλε εκτός εστίας.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Λούνιν εκτινάχτηκε εντυπωσιακά στην δεξιά γωνία του και σταμάτησε το σουτ του Ντε Μπρόινε, με την Σίτι να ασκεί έντονη πίεση και μετά από το ημίωρο αλλά την -συμπαγή και μαζεμένη- άμυνα της Ρεάλ να αντέχει, με στυλοβάτες τους Ρίντιγκερ και Καρβαχάλ, που είχαν καίριες παρεμβάσεις.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με την Ρεάλ να έχει το αβαντάζ όντας πιο ουσιαστική, με την Σίτι να αδυνατεί να μετουσιώσει σε κάποιο γκολ τις 11 τελικές (3 εντός εστίας), το 63% στην κατοχή μπάλας και το 0.99 στα xgoals που είχε στο πρώτο μέρος.

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή στην έναρξη του δεύτερου μέρους δείχνοντας εμπιστοσύνη στους αρχικούς 11, με το πρώτο 15λεπτο να βρίσκει την Σίτι να πιέζει πολύ περισσότερο πάνω στη μπάλα, να ασκεί ακόμη πιο έντονη πίεση στα μαδριλένικα καρέ αλλά τον Λούνιν να έχει "απαντήσεις" στα σουτ των Γκρίλις και Φόντεν.

Όσο περνούσε η ώρα, το ποσοστό κατοχής της Σίτι ανέβαινε από τη στιγμή που οι μερένγκες επέλεγαν να παίξουν ακόμη πιο χαμηλά επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να έχουν τον έλεγχο, με τη νέα ευκαιρία των πολιτών να είναι το σουτ του Γκρίλις στο 71' που εξουδετέρωσε με ολύμπια ψυχραιμία ο Λούνιν.

Αυτή ήταν η τελευταία ενέργεια του Άγγλου εξτρέμ στο ματς, με τον Ντοκού να τον αντικαθιστά στο 72' -όντας η πρώτη κίνηση του Γκουαρδιόλα από τον πάγκο- και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 76ο λεπτό, να βάζει την υπογραφή του στην ισοφάριση της ομάδας του.

Ο Βέλγος εξτρέμ ελίχτηκε θαυμάσια από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ρίντιγκερ να αδυνατεί να διώξει και να "στρώνει" τη μπάλα στον Ντε Μπρόινε, που την έστειλε στον ουρανό των διχτύων για το 1-1.

 

Ο μαέστρος της Σίτι υποχρέωσε τον Λούνιν σε σπουδαία επέμβαση στο 78' ενώ είχε τεράστια ευκαιρία στο 82' να κάνει ολική ανατροπή, όταν από γύρισμα του Ακάντζι έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να μη του κάνει όμως το χατίρι και να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελική ευθεία της αναμέτρησης βρήκε την Σίτι να συνεχίζει να έχει στα χέρια της το τιμόνι του ματς και την Ρεάλ να αμύνεται μαζικά, με το δεύτερο γκολ να μην έρχεται πάντως παρά τη συντριπτική υπεροχή της Σίτι στο δεύτερο μέρος (15-1 οι τελικές, 5-0 εντός εστίας, 72%-28% η κατοχή, 1.19-0.02 τα xgoals σε αυτό το διάστημα) και έτσι τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση.

Η έναρξη του έξτρα ημιώρου βρήκε τον Άλβαρες να μπαίνει στη θέση του Χάλαντ, με την Σίτι να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο αλλά την κούραση να κάνει την εμφάνισή της και να μην ασκεί τόσο ασφυκτική πίεση όπως στο δεύτερο μέρος, με τις τέσσερις τελικές της στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης να μην απειλούν και την Ρέαλ να απειλεί να "κλέψει" το ματς στο 105+2' αλλά τον Ρίντιγκερ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου τα πόδια ήταν ακόμα περισσότερο "βαριά" και τα λάθη περισσότερα, με το τελευταίο σφύριγμα του Ορσάτο να έρχεται ως λύτρωση, οδηγώντας τις δύο ομάδες στο να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί που η Ρέαλ έκανε... ανατροπή στο σκορ και με σκορ 4-3 πήρε μία τεράστια πρόκριση, στερώντας παράλληλα από την Σίτι την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο ενός δεύτερου σερί τρεμπλ.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι (112' Στόουνς), Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112' Κόβατσιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (72' Ντοκού), Χάλαντ (91' Άλβαρες)
  • ΡΕΑΛ: Λούνιν, Καρβαχάλ (111' Μιλιτάο), Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (79' Μόντριτς), Ροντρίγκο (84' Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (102' Βάθκεθ)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (12' αυτ. Ντίας, 14' Ροντρίγκο, 79' Βαλβέρδε / 2' Σίλβα, 66' Φόντεν, 71' Γκβάρντιολ)
  • Άρσεναλ - Μπάγερν 2-2 (12' Σακά, 76' Τροσάρ / 18' Γκνάμπρι, 32' πέν. Κέιν)
  • Ατλέτικο - Ντόρτμουντ 2-1 (4' Ντε Πολ, 32' Λίνο / 81' Αλέ)
  • Παρί - Μπαρτσελόνα 2-3 (48' Ντεμπελέ, 51' Βιτίνια / 37' 62' Ραφίνια, 77' Κρίστενσεν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ντόρτμουντ - Ατλέτικο 4-2 (34' Μπραντ, 39' Μάατσεν, 71' Φίλκρουγκ, 74' Ζάμπιτσερ / 49' αυτ. Χούμελς, 64' Κορέα)
  • Μπαρτσελόνα - Παρί 1-4 (12' Ραφίνια / 40' Ντεμπελέ, 54' Βιτίνια, 61' πέν., 88' Εμπαπέ)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ 3-4 πεν. (1-1) (76' Ντε Μπρόινε / 12' Ροντρίγκο)
  • Μπάγερν - Άρσεναλ 1-0 (63' Κίμιχ)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 30/04-01/05 Ντόρτμουντ - Παρί
  • 30/04-01/05 Μπάγερν - Ρεάλ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 07-08/05 Ρεάλ - Μπάγερν
  • 07-08/05 Παρί - Ντόρτμουντ

Τελικός ("Γουέμπλεϊ")

  • 01/06 22:00 Ρεάλ ή Μπάγερν - Ντόρτμουντ ή Παρί

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στο Deck το καθιερωμένο "Γεύμα Αγάπης" του Ομίλου Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου με αφορμή τις γιορτινές και άγιες μέρες α . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου το βράδυ η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσαν το Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας  o «Σύλλογος Φίλων Κ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 40 του χρόνια ο Χάρης Μπελτεγρής επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με την είδηση να σκορπίζει τη θλίψη. Τον θάνατο του Χάρη Μπελτεγρή έκανε γνωστό ο βουλευτής του . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δωδεκάχρονος απείλησε με μαχαίρι συνομήλικο συμμαθητή του ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο, που ξέσπασε στο προαύλιο δημοτικού σχολείου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το νέο περισ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με προσωπικό και οικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Τρίτη 30/04/2024: 9.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00Μεγάλη Τετάρτη 01/05/2024: 9.00 – 14.00 και
Image
Image

Search