ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: Δικέφαλος από ατσάλι, έκανε πτήση τίτλου στη Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνουν οι τέσσερις ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου με τη βαθμολογική διαφορά που τους χωρίζει να είναι μικρή και κάθε νίκη να έχει ξεχωριστή σημασία, πόσο μάλλον ένα δίπλο.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με πολλές φάσεις, πέντε γκολ, δοκάρι και τους δύο συλλόγους να έχουν τις στιγμές τους για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο όπου βρήκε δύο γκολ ενώ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο 45λεπτο όταν έπαιξε περισσότερο ορθολογικά μετά τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Τερίμ στην ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με το καλημέρα στο ματς, με τον Ντεσπόντοφ ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Μπερνάρ λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ όμως παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος και να πάει μπροστά στα αποδυτήρια

Στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι ήταν καλύτερο, απείλησε περισσότερο αλλά είδε απέναντι του έναν Κοτάρσκι να σώζει αρκετές φορές την εστία του. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ λίγο πριν το φινάλε με τον Σβαμπ σε εκτέλεση πέναλτι και το παιχνίδι έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να μειώνει με τον Μπερνάρ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα στο τελικό 3-2.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια με τον Τερίμ να ειναι αυτός που έκανε περισσότερες εκπλήξεις σε πρόσωπα αλλά και σχηματισμό.

Ο Τούρκος τεχνικός είχε στην ενδεκάδα ως δίδυμο στην επίθεση τους Ιωαννίδη και Σπόραρ ενώ έπαιξαν τόσο ο Βαγιαννίδης όσο και ο Κώτσιρας με τον πρώτο να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον δεύτερο στη μεσαία γραμμή.

Ο Ντραγκόβσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Βαγιαννίδη να παίζει ως δεξί μπακ και τον Μλαντένοβιτς στα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Γεντβάι με τον Αράο δίπλα του. Στο κέντρο έπαιξε ο Τσέριν ο οποίος είχε δίπλα του τον Κώτσιρα και από την άλλη τον Μπερνάρ ενώ ο Μπακασέτας έπαιξε πίσω από τους Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε και αυτός αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία με τον Ότο να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Ράφα Σοάρες να παίζει αντί του Μπάμπα. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κετζιόερα και Κουλιεράκης.

Στα χαφ μπροστά τους έπαιξαν οι Σβαμπ και Μεϊτέ με τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον από τα δεξιά προς τα αριστερά να είναι η τριάδα στη μεσαία γραμμή πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ 64'' μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Μπράντον Τόμας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, απέφυγε όμορφα τον Γεντβάι, πέρασε τους Βαγιαννίδη και Τσέριν και την ώρα που πάτησε περιοχή ο Ισπανός έπεσε με τον Ράφα Σοάρες να έρχεται, να κάνει την μπαλιά προς το πέναλτι όπου ο Ντεσπόντοφ με το εξωτερικό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και στο 7' είχε μια καλή στιγμή με τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή να γυρνάει, να κάνει το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κοτάρσκι. Ενώ στο 11' το σουτ του Μλαντένοβιτς έφυγε αρκετά έξω.

Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την πίεση τους θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 17'. Η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Ντεσπόντοφ την έκλεψε από τον Αράο και έκανε με τη μία τη σέντρα προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντεσπόντοφ ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά και ο Ντραγκόβσκι με νέα σωτήρια επέμβαση έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

Ισοφάρισε με Μπερνάρ το τριφύλλι, πήρε προβάδισμα ξανά ο ΠΑΟΚ
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του μετά το 20'. Απείλησε αρχικά στο 21' με ένα σουτ του Ιωαννίδη το οποίο έφυγε εκτός εστίας. Το τριφύλλι έφτασε στην ισοφάριση στο 29' όταν ο Μπερνάρ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, άνοιξε στα δεξιά στον Σπόραρ, που έδωσε στον Κώτσιρα που είχε ανέβει, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Κετζιόρα να διώχνει, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ που έκανε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Κοτάρσκι για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, πίεζαν και αυτοί τον αντίπαλο τους και προσπάθησαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ για να πάρουν το προβάδισμα.

Κόντρα στο μομέντουμ του αγώνα όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει ξανά και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στο 37' της αναμέτρησης ο Μεϊτέ έκανε την κάθετη κίνηση και μια υπέροχη πάσα στα αριστερά στον Μουργκ ο οποίος έκανε την μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας που με πλασέ νίκησε τον Ντραγκόβσκι για να γράψει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με τη σύγκρουση των Σπόραρ-Κεντζιόρα που χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι με αποτέλεσμα και οι δύο να μην βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Τρεις αλλαγές από τον Τερίμ, καλύτερος ο Παναθηναϊκός
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φατίχ Τερίμ έριξε στο παιχνίδι τους Παλάσιος, Πέρεθ και Χουάνκαρ αντί των Σπόραρ, Βαγιαννίδη και Μλαντένοβιτς και άλλαξε και τη διάταξη των πράσινων σε 4-2-3-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος, και πάλι με τον Μπράντον Τόμας. Στο 50' σε αντεπίθεση από τα δεξιά ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ισπανό να κάνει την προβολή και τον Ντραγκόβσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 52' όταν σε μια ωραία ανάπτυκη από τα αριστερά και παράλληλο γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Παλάσιος και "έγλειψε" το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Πέντε λεπτά αργότερα το τριφύλλι κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση του, το επιχείρησε κάτω από το τείχος με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ τη μπάλα.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 68' όταν σε σέντρα του Μπακασέτα από τα αριστερά ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα με το ένα χέρι. Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε ξανά στον Κροάτη αμυντικό που έκανε το πλασέ με τον Κουλιεράκη να βάζει την προβολή και να σταματάει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια ακόμη τελική στο 78' όταν ο Τάισον έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία του Ντραγκόβσκι.


Ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 81' όταν κέρδισε φάουλ στα αριστερά της περιοχής με τον Μπερνάρ να εκτελεί, η μπάλα βρήκε λίγο στο τείχος, με αποτέλεσμα ο Κοτάρσκι να μπλοκάρει με άνεση. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά όταν ο Ιωαννίδης μέσα στην περιοχή είδε την κίνηση του Μπακασέτα, του έδωσε την πάσα και ο Έλληνας διεθνής μέσος έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 85' με τον Σαμάτα να γίνεται κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει. Εν συνεχεία ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το σουτ με τον Ντραγκόβσκι να μπλοκάρει με ευκολία.

Κλείδωσε τη νίκη ο Σβαμπ, μείωσε ο Μπερνάρ
Στο 88' ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει στην αντεπίθεση και τον Σαμάτα τελικό αποδέκτη της μπάλας μέσα στην περιοχή. Ο φορ των φιλοξενούμενων γύρισε όμορφα, έκανε το σουτ με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει τη μπάλα.

Αυτή έφτασε ξανά στον Σαμάτα που έκανε εκ νέου το σουτ και ο Παλάσιος που είχε γυρίσει στην άμυνα την έκοψε με το χέρι με αποτέλεσμα να κάνει πέναλτι και να αποβληθεί. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για να κάνει το 3-1.

Το τριφύλλι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεν βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μπερνάρ. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα στο κέντρο, ο Μπακασέτας έδωσε στον Γερεμέγεφ που μοίρασε αριστερά στον Βραζιλιάνο μέσο που έκανε το σουτ για να νικήσει τον Κοτάρσκι και να μειώσει στο τελικό 3-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (46' Πέρεθ), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46' Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79' Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ (46' Παλάσιος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (77' Βιεϊρίνια), Κετζιόρα (46' Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61' Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (72' Σαμάτα).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου της Πάτρας σε αυτοκινητόδρομο, αλλά χαμηλών ταχυτήτων. Κανονικά θα έπρεπε σε παραβάσεις αυτού του . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πιο επιτυχημένη επιχείρηση του Λουίς Σουάρες θα προσγειωθεί σύντομα στη Μαδρίτη. Η αλυσίδα εστιατορίων "Chalito" θα επεκταθεί στην ισπανική πρωτεύουσα με το άνοιγμα έως και δέκα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
Image
Image

Search