GASTRONOMY

GASTRONOMY

Παπουτσάκια ορφανά

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, οι 5 κομμένες στη μέση κατά μήκος και η 1 χονδροτριμμένη
 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
 500 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
 2 αυγά
 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τα παπουτσάκια ορφανά ξεκινάμε και σε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις 5 μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την τριμμένη μελιτζάνα, ώσπου να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και μόλις χλιαρύνει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ που να τις χωράει ακριβώς, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Τις ανοίγουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι ώστε να σχηματίσουμε κοιλότητα και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για περίπου 20 λεπτά.

 

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για το νέο δόγμα που εφαρμόζει φέτος το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την καθοριστική σημασία του καθαρισμού οικοπέδων και περιαστικών -περιδασικών περ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service για τις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, οι οπο . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, απέστειλε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ζητώντας «μόνιμες προσλήψεις και άμεση επι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της ΠΕΔ.ΔΕ στην πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 2000€ στην μνήμη του τέως Δημάρχου Δ. Γκοτσούλια που πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Το ποσό θα δοθεί σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service για τις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες εκδηλώθηκαν το Σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της ΠΕΔ.ΔΕ στην πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 2000€ στην μνήμη του τέως Δημάρχου Δ. Γκοτσούλια που πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Το ποσό θα δοθεί στο Σώμα Εθελοντών Πυ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία EUNICoastΤο Πανεπιστήμιο Πατρών μετά από προσπάθεια ετών και μέσα από ανταγωνιστική διαδικασία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία EUNICoast, ε
Image
Image

Search