GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ζυμαρικά με γαρίδες: η αγαπημένη μακαρονάδα του καλοκαιριού σε 14 εκδοχές

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, εύκολες και γρήγορες συνταγές. Τα θαλασσινά και ιδιαίτερα οι γαρίδες μάς μεταφέρουν απευθείας σε ένα παραλιακό ταβερνάκι πάνω στο κύμα. Επειδή μπορούμε και κάθε μέρα να φέρουμε το καλοκαίρι στο πιάτο μας, μπορούμε να συνδυάσουμε τις γαρίδες με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά φτιάχνοντας γαρινομακαρονάδες όνειρο που σερβίρονται ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι, πόσω μάλλον σε ένα κυριακάτικο.

Σας έχουμε συγκεντρώσει 14 συνταγές με διαφορετικά ζυμαρικά, διαφορετικά μεγέθη γαρίδας και ποικιλία στα υλικά, για να καλύψουμε όλα σας τα γούστα.

 

Εδώ οι προτάσεις μας:

Γαριδομακαρονάδα με κάππαρη
Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα, ειδικά για το καλοκαίρι, αλλά όχι μόνο. Εδώ, προσθέτουμε και κάππαρη και απογειώνουμε τη γεύση της.

 

 

Γαρίδες σαγανάκι με ζυμαρικά

Οι γαρίδες σαγανάκι με την πηχτή σαλτσούλα τους ταιριάζουν υπέροχα και με ζυμαρικά. Δοκιμάστε τες κι εσείς και θα μάς θυμηθείτε!

 

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα μπισκ
Μια λαχταριστή εκδοχή της γαριδομακαρονάδας. Η γεύση της θα απογειωθεί αν ακολουθήσετε προσεκτικά όλα τα βήματα της συνταγής.

 

Γαριδομακαρονάδα με μαφαλντίνε και μαστίχα
Μια συνταγή που η θαλασσινή αλμύρα της γαρίδας δένει με τη γλυκιά, αρωματική και γήινη γεύση της μαστίχας σε μια σύνθεση που συμπληρώνεται από μια ελαφρά πικάντικη διάσταση απ’ το μπούκοβο. Χρησιμοποιείστε μια σχετικά ξηρή μαστίχα και συντονίστε το πιάτο να βγει όταν η παρέα κάθεται ήδη στο τραπέζι.

Μπολονέζ γαρίδας
Μια εκδοχή που μπλέκει δύο συνταγές, τη γαριδομακαρονάδα με την μπολονέζ ή, ακριβέστερα, με τα πολίτικα αρώματα των μπαχαρικών.

Γαριδομακαρονάδα με πολύχρωμα ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού
Μία διαφορετική εκδοχή της γαριδομακαρονάδας, με ντοματίνια γλασαρισμένα με πετιμέζι. Θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα ζυμαρικών!

Γαριδομακαρονάδα
Μια εύκολη και γρήγορη πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα, συνταγή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

 

Σπαγγέτι με γαρίδες
Μια ωραία μακαρονάδα που συνδυάζει τις γαρίδες με 3λογία ντομάτας -λιαστή, κονκασέ και χυμό, κάμποσα αρώματα και κάππαρη.

Γαρίδες «παστιτσάδα»
H παστιτσάδα είναι ένα κοκκινιστό με κόκορα και χοντρό μακαρόνι με το εμβληματικό μπαχαρικό της Κέρκυρας, το σπετσιερικό (σπετσιέρης = φαρμακοποιός). Πρόκειται για ένα μείγμα μπαχαρικών με βασικά υλικά την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα.

Εύκολα σπαγγέτι με γαρίδες, τσίλι και βασιλικό
Η γαριδομακαρονάδα που γίνεται σε χρόνο dt. O βασιλικός τής δίνει έξτρα αρώματα ενώ το τσίλι προσθέτει περαιτέρω ένταση στο πιάτο.

 

Ταλιατέλες με σκορδάτες γαρίδες
Το πάντρεμα της γαρίδας με το σκόρδο, το λευκό κρασί και την πιπεριά σε μια πεντανόστιμη καιε εύκολη μακαρονάδα.

Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό
Το μυστικό της συνταγής αυτής κρύβεται στο βράσιμο των ζυμαρικών στο γαριδόζουμο.

Γαριδομακαρονάδα στο τηγάνι με 2 κινήσεις
Εύκολα και γρήγορα οι γαρίδες μετατρέπονται σε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα μόλις με 2 κινήσεις.

 

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό
Τα bucatini μοιάζουν λίγο με τα ζυμαρικά του παστίτσιου και ταιριάζουν πολύ με τις κόκκινες σάλτσες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών στους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα στον Ερύμανθο. Έτσι, στον χώρο του πρώην Δημαρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών θα είναι το φετινό σύμφωνα με τους ειδικούς οι οποίοι κάνουν λόγο για τις ακραίες συνθήκες που θα επικρατήσουν. Ειδικοί αναλύουν τους παράγον . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6) , ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/6) στο φαράγγι Διαβολογέφυρο Τροιζήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένα αγόρι ηλικίας 10-12 ετών.Σύμφωνα με το saronicmagazine . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών στους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα στον Ερύμανθο. Έτσι, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Τριταίας, στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας σήμερα Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από τις 27/06/2024 έως τις  05/07/2024  θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μ
Image
Image

Search