GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μοσχομυρωδάτη μπριζόλα: Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται εκεί που λίγοι ξέρουν

Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να μαγειρεύεις από εδώ και στο εξής τις μπριζόλες στο τηγάνι. Η άπαιχτη τους γεύση οφείλεται σε αυτά τα δύο υλικά. Με την ευκαιρία δείτε Κρέας «μέλι»: Αυτός είναι ο τρόπος να το αποψύξεις - Θα σου λύσει τα χέρια

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα, πάχους περίπου 2 εκ.
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το μαρινάρισμα) + 4 κουτ. σούπας επιπλέον για το ψήσιμο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο ξερά, κοπανισμένα
2 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένοι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
120 ml λευκό, γλυκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο, αρχικά βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και προσθέτουμε το ξίδι, το σκόρδο, τα μισά μυρωδικά, τις 2 κουταλιές λάδι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα λιγοστά υγρά να «βρέξουν» τις μπριζόλες.
Τις καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να νοστιμίσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σε ένα ταψάκι.
Τραβάμε μία-μία τις μπριζόλες από τη λιγοστή μαρινάδα τους και τις «πανάρουμε» στον κόλιανδρο, πιέζοντας ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις δύο μπριζόλες για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν χρειαστεί, για να μην αρπάξουν, μετριάζουμε λίγο τη φωτιά.
Αφού ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με το μισό κρασί, προσθέτουμε τη 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, γυρίζοντας 1-2 φορές τις μπριζόλες.
Προσοχή μην καούν και πικρίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα μυρωδικά και διατηρούμε τις μπριζόλες ζεστές.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις άλλες δύο μπριζόλες.
Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες ζεστές και τις συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη.

https://www.athensmagazine.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησαν σήμερα, το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου, οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Όπως είχε αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, θα εργάζονται ταυτόχρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αποχώρηση τους από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από το πολιτικό και ιδεολογικό, όπως έχει καθοριστεί από τα συλλογικά του όργανα, ανακοίνωσαν με επιστολή τους πρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλευέται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο Ρίο ο 6χρονος που κινδύνευσε να πνιγεί χθες σε πισίνα ξενοδοχείου στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα, για τον ξαφνικό θάνατο του 64χρονου Αλέξιου Καρμοκόλια, που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Περιβόλας. Ο άτυχος άνδρας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα, για τον ξαφνικό θάνατο του 64χρονου Αλέξιου Καρμοκόλια, που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Περιβόλας. Ο άτυχος άνδρας, ήταν λάτρης της μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ. Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 38 °C σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά την Τρίτη 25/06/2024, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στα Προσφυγικά Πάτρας με 39,3 °C. Σύμφωνα
Image
Image

Search