GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σολομός: Η καλύτερη συνταγή για αφράτο και ζουμερό ψάρι

Ο σολομός είναι ιδιαίτερα υγιεινός και τώρα μπορείτε να τον μαγειρέψετε μόλις μέσα σε 10 λεπτά και να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο με αυτή την εύκολη συνταγή.

Αυτή η νόστιμη συνταγή για μαριναρισμένο σολομό μπορεί να μαγειρευτεί σε εσωτερική σχάρα φούρνου ή σε εξωτερική σχάρα ακόμη και σε τηγάνι.Οι γεύσεις του λεμονιού, του θυμαριού και του σκόρδου απορροφούνται από τον σολομό που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, δημιουργώντας ένα γευστικό, αφράτο, ζουμερό ψάρι.

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το δείπνο μαριναρισμένου σολομού χωρίς γλουτένη είναι φιλέτα σολομού, λεμόνια για ξύσμα και χυμό, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο σκόρδο. Ο σολομός μαρινάρεται στο χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο και στη συνέχεια ψήνεται γρήγορα στη σχάρα ή στο φούρνο.

Μπορείτε να σερβίρετε με το αγαπημένο σας λαχανικό. Η κινόα ή το καστανό ρύζι θα ήταν επίσης ένα ωραίο συνοδευτικό πιάτο γι’ αυτή την εύκολη, νόστιμη συνταγή σολομού.

Συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων 30 λεπτών για το μαρινάρισμα)
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Συστατικά

4 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Σημειώσεις συνταγής

Για να ψήσετε τον σολομό, τοποθετήστε τον σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.

Αν δεν σας αρέσει το θυμάρι, μπορείτε να δοκιμάστε δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό, μαϊντανό, κόλιανδρο ή το αγαπημένο σας βότανο.

Εκτέλεση:

Συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ για τρόφιμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σολομό και μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι 1 ώρα.

Προθερμάνετε μια εσωτερική σχάρα, μια εξωτερική σχάρα ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώστε τη σχάρα ή το τηγάνι.

Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και να γίνει αφράτος. Σερβίρετε με πρόσθετες φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

https://www.oloygeia.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ έκανε πρεμιέρα στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών φέρνοντας στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης τους πρωταγωνιστές της, Ούμα Θέρ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το άγχος είναι η φυσική αντίδραση του σώματός μας στην πίεση.Το κλειδί είναι να εντοπίσουν οι γονείς τα σωματικά συμπτώματα και τα συμπεριφορικά σημάδια του άγχους.Είναι σημαντικό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην σύμβουλος του Νάιτζελ Φάρατζ (πάλαι ποτέ ηγέτης του Κόμματος του Brexit και του αντιμεταναστευτικού UKIP), Τζορτζ Κοτρέλ φέρεται να έχασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search