Συνταγή για μαλακά θράψαλα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά που τα απογειώνουν για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και την Σαρακοστή από τη φίλη μας αναστ γεω.
Υλικά
θράψαλα 7 μέτρια σε μέγεθος
ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
νερό 1/2 κούπα περίπου
Για τη γέμιση
ρυζι 7 κουταλιές της σούπας γλασέ
κρεμμυδι 3 φρέσκα
κρεμμυδι 1 μέτριο ξερό
άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
ντοματα 1 ώριμη
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
κουρκουμας 1 πρέζα
ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας