GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο

Υλικά

800γρ. κοκκινόψαρο ολόκληρο

1 κρεμμύδι

2 πατάτες

1 πράσο

2 καρότα

1 στικ σέλερι

1 φύλλο δάφνης

θυμάρι ξερό

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και 3 κουταλιές της σούπας ρύζι, 15-20 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος της σούπας.

Σε σχέση με μια κακαβιά με λιανόψαρα ή μια πιο γκουρμέ ψαρόσουπα, αυτή η σούπα με κοκκινόψαρο είναι πιο απλή και κλασική και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε 1.600ml νερό μαζί με το ψάρι και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα όποτε χρειαστεί.

Βήμα 2

Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό σε ευρύχωρο μπολ και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το θυμάρι, 10ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ξεψαχνίζετε το ψάρι σε ένα μπολ, αφαιρώντας προσεκτικά κόκαλα και δέρμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε το ξεψαχνισμένο ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με 20ml ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τη δικαστική απόφαση που αφορά στους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται στην Πάτρα η προσπάθεια για την διευκόλυνση στην μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες, παρά τα εμπόδια που βάζουν οι πολίτες, με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με προσωπικό και οικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Τρίτη 30/04/2024: 9.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00Μεγάλη Τετάρτη 01/05/2024: 9.00 – 14.00 και
Image
Image

Search