GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σαλάτα με πλιγούρι, καρύδια και ρόδι

Υλικά

Για τη σαλάτα
    160γρ. πλιγούρι
    1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι ντομάτα, σε μικρούς κύβους
    3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2/3 φλιτζανιού καρύδια χοντροαλεσμένα
    2-3 κουτ. σούπας σπόρια ροδιού

Για το dressing
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    χυμό από ½ λεμόνι
    λίγη ρίγανη
    κύμινο
    1 κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρου αλεσμένους
    2 κουτ. σούπας γρεναδίνη (προαιρετικά)
    αλάτι, πιπέρι καγιέν κατά βούληση

Διαδικασία

Ξεπλένετε το πλιγούρι και το μουσκεύετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Αν μετά το μισάωρο δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό, το στραγγίζετε.

Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους και την ανακατεύετε μαζί με το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

Αναμιγνύετε σε σαλατιέρα το μουσκεμένο πλιγούρι, το κρεμμύδι με την ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού.

Σ’ ένα βαζάκι βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, λίγη ρίγανη, κύμινο, τους κόκκους του κόλιανδρου αλεσμένους, τη γρεναδίνη (αν χρησιμοποιήσετε), πιπέρι καγιέν κατά βούληση και αλάτι. Σκεπάζετε με το καπάκι και το ανακινείτε ζωηρά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό το dressing, την ανακατεύετε με δύο πιρούνια και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες σκεπασμένη πριν την καταναλώσετε, για να απορροφήσει το πλιγούρι όλα τα αρώματα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι γνωστό πως είναι αφιερωμένη στους νεκρούς, με τους συγγενείς των κεκοιμημένων να επισκέπτονται τα κοιμητήρια προκειμένου να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη τω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία ξεχωριστή παρουσία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, η Μαρία Καραγιάννη δεν είναι πια μαζί μας. Μητέρα δύο παιδιών, με εμβληματική παρουσία σε όποιο μέσο και αν δούλεψε, ήταν ξεχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε το έλεγχο του οχήματο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρος προς το παρόν παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι γνωστό πως είναι αφιερωμένη στους νεκρούς, με τους συγγενείς των κεκοιμημένων να επισκέπτονται τα κοιμητήρια προκειμένου να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη των αγαπημένων τους πρ
Image
Image

Search