GASTRONOMY

GASTRONOMY

Φακόρυζο με τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού

Υλικά

    1 φλ. τσαγιού μαύρες φακές
    4 φλ. τσαγιού νερό, χωρισμένα
    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους (4 φλιτζάνια)
    1 κ. γλ. αλάτι, περισσότερο για γεύση
    1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο, μουλιασμένο σε νερό για 10- 15 λεπτά και στη συνέχεια σουρωμένο
    Μαύρο πιπέρι
    1/2 έως 1 κ. γλ. κύμινο
    Μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με καπάκι, μέχρι οι φακές να μισοβράσουν (10- 12 λεπτά). Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τις φακές και αφήστε στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσοκάστανο χρώμα, πιο σκούρο από τα τυπικά καραμελωμένα κρεμμύδια (περίπου 40 λεπτά), πασπαλίστε τα κρεμμύδια με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς μαγειρεύονται.

Ρίξτε προσεκτικά τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια νερό, φέρτε το νερό σε βρασμό σε δυνατή φωτιά και, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε το ρύζι και τις μισοβρασμένες φακές μέσα στο μείγμα κρεμμυδιών. Προσθέστε μια καλή πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι και κύμινο.

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτούν καλά το ρύζι και οι φακές (περίπου 15 έως 20 λεπτά).

Αν προσθέσετε τα τηγανητά κρεμμύδια, ασχοληθείτε με αυτά όσο το ρύζι και οι φακές μαγειρεύονται. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε περίπου 2 έως 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ένα μικρό κομμάτι κρεμμυδιού φουσκώνει έντονα, το λάδι είναι έτοιμο. Τηγανίστε τα κρεμμύδια σε δόσεις μέχρι να γίνουν τραγανά και βαθιά χρυσοκάστανα. Μεταφέρετε τις τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια λαδιού.

Αφήστε το ρύζι και τις φακές να ξεκουραστούν σκεπασμένες για περίπου 10 λεπτά χωρίς να τις πειράξετε, στη συνέχεια γαρνίρετε με μαϊντανό και μεταφέρετε σε μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετήστε σε κάθε μπολ τις τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άσχημη κατάληξη είχε για έναν ανήλικο το επικίνδυνο παιχνίδι με κροτίδες, καθώς μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων.Πρόκειται για έναν 14χρονο ο οποίος το βράδυ της Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα! . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρθηκε πολυτραυματίας μια 22χρονη κοπέλα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχή του Ηλειακ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά έπιασε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή Αττικής, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άτομο που εγκλωβίστηκε. Μετά από παρέμβαση της Πυροσβεσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
Image
Image

Search