Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. πλιγούρι, μουλιασμένο
2 κρεμμύδια, τριμμένα στον ρεντέ
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 μεγάλο αυγό
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι ή κόκκινο κρασί
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 10΄ στην άκρη.
Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα ακουμπάμε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. Μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια και στον φούρνο στους 200° C για 25΄ παραλείποντας το αλεύρωμα.