GASTRONOMY

GASTRONOMY

Παπουτσάκια ορφανά

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, οι 5 κομμένες στη μέση κατά μήκος και η 1 χονδροτριμμένη
 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
 500 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
 2 αυγά
 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τα παπουτσάκια ορφανά ξεκινάμε και σε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις 5 μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την τριμμένη μελιτζάνα, ώσπου να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και μόλις χλιαρύνει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ που να τις χωράει ακριβώς, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Τις ανοίγουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι ώστε να σχηματίσουμε κοιλότητα και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για περίπου 20 λεπτά.

 

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Στελέχη της ομάδας «ΛΑΜΔΑ» που κατέφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος είχε εξέλθει μόνος του από τη θαλάσσια περιοχή. Σώος και καλά στην υγεία του εξήλθε από τη θα . . .
LIFE STYLE

Η Κατερίνα Καινούργιου πέρασε ένα μαγικό Σαββατοκύριακο, όπως φαίνεται μέσα από τις αναρτήσεις της. Η παρουσιάστρια απολαμβάνει ήδη τις καλοκαιρινές της διακοπές, έπειτα από μία απ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2024 ξεκινούν από την Τρίτη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, για το «409»  πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή τα δημοσιεύματα για πιθανή αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου του «409» Στρατιωτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο κ. Έζρα Φρίντμαν, Επικεφαλής  του «Dubai International Chamber», που καλύπτει τις αγορές Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και των Βαλκανίων, καθώς και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με
Image
Image

Search