ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Δήμος Πατρέων: Πρωτοφανές λάθος στην πυρασφάλεια των σχολείων και ξανά διαγωνισμός

Πάλι από την αρχή αναγκάστηκε να πάει ο Δήμος Πατρέων για το θέμα της εκπόνησης μελετών για την πυροπροστασία σχολικών κτιρίων, αφού έκανε την εμφάνισή της μια «παράλειψη» στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος είχε προχωρήσει και είχε αναδειχθεί ήδη προσωρινός μειοδότης.
Χθες, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων για να αποφασίσει την ακύρωση της δημοπρασίας για τη μελέτη του σχετικού έργου προϋπολογισμού 360.000 ευρώ περίπου. Πρόκειται για το γνωστό θέμα σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν για την εναρμόνιση των σχολείων της Πάτρας με τα νέα πρότυπα πυρασφάλειας που ισχύουν από το 2021.
O Δήμος Πατρέων ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται, ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσει πόρους που υπολογίζει ότι φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ για να κάνει τις διορθωτικές εργασίες.
Εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε και οδήγησε στην ακύρωση του διαγωνισμού, έδωσε ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς. Είπε συγκεκριμένα: «Διαπιστώθηκε ότι εκ παραδρομής δεν τηρήθηκαν οι όροι δημοσιότητας ενός άρθρου της προκήρυξης για δημοσίευση του διαγωνισμού στον ημερήσιο Τύπο. Για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με απρόοπτα, ξαναδημοπρατούμε το έργο και θα είμαστε εντάξει».
Οπως αναμενόταν, οι εξελίξεις στο θέμα έφεραν αντιδράσεις από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Θανάσης Αθανασόπουλος της παράταξης Αλεξόπουλου ζήτησε να μάθει ποιοι έχουν την ευθύνη για το λάθος. Σημείωσε: «Πρέπει να γνωρίζετε τι προβλέπεται. Μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα που ήδη ο Δήμος έχει δεχθεί πρόστιμα. Πιστεύαμε πως είχε τελειώσει το θέμα, αν και μας είχε προβληματίσει η χαμηλή έκπτωση του μοναδικού μειοδότη που έφτανε το 1,09%. Τώρα πηγαίνουμε πίσω χρονικά για το έργο και διαπιστώνω ότι αντιμετωπίζεται πολύ επιφανειακά τα ζητήματα».
Από την πλευρά του, ο Θόδωρος Ξυλιάς της παράταξης Σβόλη ανέφερε: «Το θέμα έπρεπε να είχε τελειώσει. Δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή την καλή μας πρόθεση για να προχωρούν τα έργα. Ποιος έχει την ευθύνη; Εμείς ψηφίζουμε θετικά και κινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Δεν μπορούν να φταίνε πάντα οι άλλοι. Φοβάμαι ότι είμαστε εκτεθειμένου σε κάθε διαγωνισμό που έρχεται στην Επιτροπή. Να είστε πιο σχολαστικοί, γιατί δεν έχουν ευθύνη οι υπηρεσιακοί παράγοντες».

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search