ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρωτοσέλιδα

Τσικνίζει και χορεύει ολόκληρη η Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.  Ο λόγος που γίνεται ημέρα Πέμπτη, είναι πως η ορθόδοξη εκκλησία θεωρεί σημαντικές τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής. Έτσι, και έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας.  Οι Πατρινοί τήρησαν μετά από 3 χρόνια το έθιμο και από νωρίς το πρωί, η πόλη γέμισε ψησταριές και δυνατή μουσική, με τους πολίτες να ενώνονται και να ξεφαντώνουν γιορτάζοντας την ημέρα.

Η Τσικνοπέμπτη θυμίζει το Πάσχα και την χαρά της Αναστάσεως και αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα, οπότε το γλέντι και η χαρά ήταν τα κύρια στοιχεία, μαζί με το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα πρόσωπα των Πατρινών.

Το κέφι ήταν αμείωτο και πολλοί μάλιστα το έριξαν στο χορό ακόμα και στους δρόμους, κόβοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, δείχνοντας πόσο τους έλειψε ο εορτασμός χωρίς μέτρα και περιορισμούς.



Εντωμεταξύ στο χορό το έριξαν δημοτική αρχή αλλά και πολίτες έξω από το Δημαρχιακό μέγαρο της Πάτρας, όταν έφτασε εκεί στις 11 το πρωί, η «Μπάντα Χάλκινων» που αποτελείται από καταξιωμένους δεξιοτέχνες μουσικούς της πόλης μας και η οποία κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων ανήμερα της Τσικνοπέμπτης στην Πάτρα και στη συνέχεια περιηγήθηκε σε όλο το κέντρο της πόλης με παραδοσιακά τραγούδια. Η Πάτρα εισήλθε στην τελική ευθεία του Πατρινού Καρναβαλιού με κέφι και όρεξη για διασκέδαση όπως απέδειξε και σήμερα.



Στις σημερινές εκδηλώσεις ανά την πόλη, κυριάρχησε  το στοιχείο του λαϊκού και της παράδοσης, με τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού και λαϊκά συγκροτήματα που παρουσίασαν μουσικές , χορούς και τραγούδια εναρμονισμένα με το πνεύμα των ημερών.


Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search